Otac Predrag Popović
Foto: Printscreen/Printscreen

Sveštenik Predrag Popović, poznat po svojim javnim istupima u kojima deli hrišćanska načela i mudrosti, upozorio je na prvi simptom kada đavo uđe u čoveka.

Tema o kojoj je govorio odnosi se na opasnosti samoće i izgovaranje rečenice „ne treba mi niko“.

Otac je istakao da nas đavo odvaja od suštine kada kažemo da nam u životu ne treba niko.

„Meni ne treba niko. Samo ja i Bog. Ova misao nosi brojne zamke, jer nas odvaja od porodice, čini nas lenjima i olakšava manipulaciju bez otpora. Na taj način čovek uči da voli samoću, a takav odnos prema životu može biti veoma opasan“, naglasio je sveštenik.

On je dodao da čovek može misliti da služi Bogu, iako to nije slučaj – đavo tada udari na suštinu spasenja, a čovek ostaje pod utisak da je Božji. „Posle toga, sve postaje vrlo lako“, zaključio je otac na svom Fejsbuk profilu.

Objašnjavajući šta se dešava kada se čovek odvoji od suštine, istakao je važnost bliskosti sa porodicom kako bi napredovao, umesto da zapadne u letargiju.

„Kada se čovek udalji od zajednice i porodice, njime je veoma lako manipulisati. Prvo što đavo radi kada uđe u čoveka jeste da ga odvaja od porodice, a on počinje da uživa u samoći i svojim mislima“, završio je i upozorio da ne izgovaramo i ne pomišljamo da nam u životu ne treba niko.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading