"NE ISPLATI NAM SE DA TROŠIMO VREME NA TO" Vulkanizeri odbijaju sitne popravke, građani suočeni s problemima
Foto: Printscreen/Foto: RINA

U selu pored Jagodine, kao i u mnogim manjim mestima širom Srbije, pojavljuje se sve veći problem: vulkanizeri odbijaju da obavljaju sitne popravke bicikala. Iako ovo može delovati kao sitnica, posledice su ozbiljne, posebno za stariju populaciju koja se oslanja na bicikl kao glavno prevozno sredstvo.

„Ne isplati nam se da trošimo vreme na te sitnice“, objašnjavaju lokalni vulkanizeri, dodajući da im menjanje guma ili popravka lanaca oduzima dragoceno vreme koje bi mogli iskoristiti za profitabilnije popravke automobila i traktora.

Ovo odbijanje usluga stvara velike probleme meštanima, naročito starijim osobama, jer su njihovi bicikli često u kvaru, sa pokidanim gumama ili lančevima koje niko ne može da popravi.

Ostavljeni bez prevoza

U ovim sredinama, bicikl je ključni deo svakodnevice, posebno za one koji nemaju automobil ili su prestari da bi pešačili duže distance. Bez mogućnosti popravke, mnogi meštani ostaju bez sredstava za odlazak do prodavnice, pošte ili čak lekara.

„Teško je, posebno za nas starije. Ne mogu da pešačim više kilometara dnevno, a vulkanizeri u selu neće ni da čuju za popravku mog bicikla. Bez njega se osećamo potpuno izolovano“, istakla je jedna meštanka.

Da li će neko pomoći?

Ovaj problem ukazuje na širi nedostatak usluga u ruralnim sredinama. Iako bi jednostavne popravke, kao što su zamena gume ili lanca, značile veliku pomoć lokalnom stanovništvu, trenutno nema interesovanja među vulkanizerima.

„Da li ćemo ostati bez osnovnog prevoza?“, pita se jedna od stanovnica. Bez jasnog rešenja na vidiku, meštani se nadaju da će neko obratiti pažnju na njihove probleme, jer im jednostavna usluga poput popravke bicikla može mnogo značiti u svakodnevnom životu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading