RECEPT ZA SAVRŠEN RIBANAC Da kiseli kupus dobije zlatnu boju naše bake su u bure stavljale ovo
Kiseli kupus nije samo obična namirnica – on je pravi superheroj među povrćem! Osim što je bogat vitaminima kao što su C, A, B kompleks i K, on je prava riznica minerala poput kalcijuma, fosfora, kalijuma, magnezijuma i gvožđa.
Ali to nije sve – postoji tajna njegovog savršenog ukusa i dugotrajnosti. Ren ne samo da ubrzava proces kiseljenja, već sprečava i kvarenje, pružajući kiselom kupusu savršen sklad ukusa.
Ako želite dodati malo boje i zlatnožutu notu, samo ubacite šaku kukuruza. Za one hrabre koji vole pikantno, tu je i ljuta paprika za dodatnu začinjenost. A lovorovi listovi dodaju dodatnu aromu i karakter ovom divnom jelu.
U bure možete dodati vrećice u kojima je narezan i posoljen kupus. Vrećice trebaju biti probušene, kako bi cirkulirala slana voda. Njih je potrebno ugurati između glavica kupusa i njima popuniti prostor. Na taj način dobićete iz istog bureta i kupus ribanac.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)