kako uzeti veći bakšiš
Foto: Printscreen/www.tiktok.com/lahostelera

Upravo zato konobari širom sveta računaju na bakšiš kao dodatnu podršku svojoj zaradi.

Konobarica iz Španije, Rakel, otkrila je na TikToku kako “osigurava” veće napojnice, a gosti toga često nisu ni svesni, prenosi Mirror.

Rakel redovno deli korisne savete i iskustva iz svog posla na TikToku, a njena “posebna taktika” za vraćanje kusura privukla je veliku pažnju.

“Izbegavam davanje kovanica od jednog evra jer ih mušterije najčešće zadrže. Umesto toga, vraćam kusur u manjim centima i na taj način podstičem goste da ga ostave kao bakšiš,” objašnjava Rakel.

Reakcije pratilaca su podeljene: dok neki smatraju da je trik “provaljen” i da će ostaviti bakšiš samo ako je usluga zaista bila na nivou, drugi otvoreno kažu da ne ostavljaju ništa ako su cene previsoke.

Uprkos tome, Rakelin trik je izazvao pažnju i otvorio diskusiju o odnosu između usluge i nagrade.

BONUS VIDEO 

@alo_portal “NEĆU DA TI KAŽEM ĆELAVI” Evo kako danas izgleda devojčica iz filma “Mrtav ladan” #fypシ #alo #alonovine #alodnevnenovine #mrtavladan #film ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading