AKO OVAKO KUVATE DOMAĆU KAFU, UNIŠTAVATE JOJ UKUS Srbi masovno prave grešku svakog jutra - evo kako da bude savršena!

Stručnjaci otkrivaju najčešće greške koje kvare ukus omiljenog napitka.
Dodavanje kafe u vodu koja tek što je proključala može uništiti njen ukus jer vrela voda "sprži" aromatične komponente.
Da biste izbegli ovaj problem:
- Zakuvajte kafu tik pre nego što voda proključa ili
- Sačekajte 30 sekundi do minut nakon ključanja pre nego što dodate kafu.
Za najbolji ukus preporučuje se korišćenje:
- Prečišćene vode iz slavine (uz filter)
- Flaširane vode, posebno zbog mogućeg prisustva kamenca.
- Idealna proporcija je 70 g kafe na 1 litar vode za savršenu ravnotežu ukusa.
-
Foto: printscreen/TikTok/ljudibeograda
Pravilno skladištenje kafe ključno je za očuvanje njenog kvaliteta i ukusa:
Koristite hermetički zatvorene posude koje štite od vlage, vazduha i mirisa.
Izbegavajte čuvanje pored frižidera i kućnih aparata, jer kafa lako upija vlagu i mirise hrane.
Uz ove jednostavne savete, svaki gutljaj domaće kafe biće pravo uživanje! Učinite jutra posebnim i otkrijte bogatstvo ukusa pravilno pripremljene kafe.
BONUS VIDEO
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)