Kafa
Foto: Shutterstock/kafa

Stručnjaci otkrivaju najčešće greške koje kvare ukus omiljenog napitka.

Dodavanje kafe u vodu koja tek što je proključala može uništiti njen ukus jer vrela voda "sprži" aromatične komponente.

Da biste izbegli ovaj problem:

  • Zakuvajte kafu tik pre nego što voda proključa ili
  • Sačekajte 30 sekundi do minut nakon ključanja pre nego što dodate kafu.

Za najbolji ukus preporučuje se korišćenje:

  • Prečišćene vode iz slavine (uz filter)
  • Flaširane vode, posebno zbog mogućeg prisustva kamenca.
  • Idealna proporcija je 70 g kafe na 1 litar vode za savršenu ravnotežu ukusa.
  • kafa u kafani znak pitanja

    Foto: printscreen/TikTok/ljudibeograda

     

    Pravilno skladištenje kafe ključno je za očuvanje njenog kvaliteta i ukusa:

Koristite hermetički zatvorene posude koje štite od vlage, vazduha i mirisa.
Izbegavajte čuvanje pored frižidera i kućnih aparata, jer kafa lako upija vlagu i mirise hrane.

Uz ove jednostavne savete, svaki gutljaj domaće kafe biće pravo uživanje! Učinite jutra posebnim i otkrijte bogatstvo ukusa pravilno pripremljene kafe.

BONUS VIDEO 

@najzena.rs Kupili smo kuću, a ispod tepiha smo pronašli pravi “džek pot”! Život nam se promenio! #najžena #žena #viralvideos #fyp #fypシ゚ #viral ♬ original sound - Najzena.rs

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading