ŠTETA Abasov stao na korak od medalje
Alo/M.I.

Vahid Abasov nažalost nije uspeo da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva u boksu. U četvrtfinalnom okršaju u velter kategoriji (do 67kg) japanski bokser Sevonretsa Okazava pobedio je našeg boraca rezultatom 4:1.

Pored plasmana među četiri najbolja i zagarantovane bronzane medalje, azijski bokser je zaradio i 25.000 dolara. Publika u Beogradskoj areni i ovaj put se potrudila da se momak iz Samarske oblasti koji boksuje pod našom zastavom oseća kao kod kuće, ali nažalost to nije bilo dovoljno da se osvoji prvo odličje za našu zemlju. Spretni Okazava se bolje snašao i kaznio sve propuste Abasova. Protivnik Sevonretsa Okazave u polufinalu biće bolji iz duela Albaihana Žusupova iz Kazahstana i Batarsuhina Činzoriga iz Mongolije.Od naših boraca na Svetskom prvenstvu, ostali su još Vladimir Mirončikov i Sadam Magomedov.

Prvi će u ring Mirončikov koji će se u četvrt finalnom okršaju u kategoriji (do 80 kg) boriti protiv Nurbeka Olarbaja iz Kazahstana. Taj meč je na programu od oko 20 časova Od oko 20.30 časa u večernjem spektaklu, naš reprezentativac Sadam Magomedov će pokušati da sruši četvorostrukog svetskog i dvostrukog olimpijskog šampiona Hulija Sezara La Kruza sa Kube u kategoriji do 92 kg.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading