Srbi vole dobar fajt!

Alo.rs/V. Zogović | sport 2020-11-01 23:15:46 2020-11-01 23:15:46

Od naredne godine ubacujemo peto takmičenje, MMA ligu - najavio je predsednik u redakciji „Alo!“

Alo/Masanori Jošida

MMA (mešovite borilačke veštine), jedan od najpopularnijih individualnih sportova na svetu, još čeka procvat u Srbiji. Luka Nikolić je rešen da to promeni.

Novi predsednik MMA saveza Srbije, nedavno na skupštini izabran jednoglasno, prilikom posete redakciji „Alo!“ za narednu godinu je najavio projekte od kojih očekuje popularizaciju ovog sporta. Hrabri ga, kaže, to što Srbi vole dobar fajt.

Marina kao Rouzi

Marina Spasić, bokserka Sinđelića, uskoro će se oprobati u MMA.

- Marina će biti dobar reprezent ovog sporta. Ona je srpska Ronda Rouzi, koja je napravila istinski bum u UFC-u. Nadam se da ćemo formirati i žensku sekciju u MMA sportu, zasad je slab odziv - ističe Nikolić.

Habib može da pomogne

Habib Nurmagomedov, proslavljeni ruski MMA borac koji senedavno penzionisao bez izgubljene borbe, uskoro bi trebalo da poseti Srbiju.

- Radujem se dolasku Habiba, to je odlična vest za popularizaciju našeg sporta u Srbiji - poručuje prvi čovek srpskog MMA saveza.

- Ne bih rekao da MMA nije zaživeo, ali da ima kapaciteta za napredak, to je sigurno. Imamo borce koji su bili u UFC-u ili su i dalje tamo. Duško Todorović, koji nedavno odradio sjajan meč i pobedio, Darko Stošić, Bojan Veličković... To je velika motivacija za mlade. Mislim da će MMA tek da raste. U Srbiji ima oko 70 klubova, što nije malo. Nedavno je u Vrbasu održano amatersko takmičenje sa više od 100 boraca. Održi se više od 700 borbi godišnje - kaže Nikolić.

Osim što je zaljubljenik u popularni sport, Luka je i sam bio borac. Nastupao je za matični klub Car Dušan Silni, borio se u SAD i Brazilu. A sada je na novom zadatku.

- Potpisali smo sporazum sa Vojskom Srbije, u kojoj će se ovaj sport ubuduće trenirati. To je odlična stvar, jer najrealniju borbu dobijate u MMA sportu. U tome sam dugo godina, znam mnogo klubova od Amerike do Brazila i verujem da mogu da pomognem njegovom prosperitetu. Biće i prenosa na malim ekranima - naglašava mladi, 30-godišnji funkcioner.

Organizacija Saveza, dodaje predsednik, ostaje ista.

- Samo ćemo ubaciti još jedno, peto takmičenje - MMA ligu. Mnogo očekujem od toga. Svaka kategorija će imati nosioca pojasa, odnosno šampiona, što do sada nije bila praksa. Nosilac pojasa automatski postaje reprezentativac Srbije. Slično kao što je uradio Bokserski savez Srbije. To bi trebalo da zaživi od sledeće godine i bilo bi lepo da imamo ekipu koja će nas predstavljati u inostranstvu - zaključio je Luka Nikolić. 

Nikolić od nastupajućih događaja preporučuje borbe u organizaciji SBC-a koje su na programu 7. novembra u Novom Sadu.

- Nastupiće Slobodan Limp Maksimović, koji se odlično pokazao u prošloj borbi, iako je izgubio na bodove. Verujem da će odraditi strašan meč. U SBC-u ima sjajnih boraca vrednih pažnje, napravili su ozbiljnu kombinaciju fajtera. Doveli su ljude iz Brazila, tu su i naši bivši UFC borci.

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više