VOJVODINA ZA POČETAK Stanković nije želeo da odgovori Stanojeviću, ali je poslao važnu poruku "delijama"
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Četvorostruki uzastopni šampion Srbije nije miogao da poželi boljeg protivnika za premijeru sezone u Superligi. Desetkovana povredama Vojvodina, klub koji je u seriji od 13 poraza od Zvezde, biće tradicionalno lak plen za izabranike Dejana Stankovića.

Trener Zvezde je srećan što se vraća Superliga i što će na tribinama biti navijača... 

- Srećni smo svi, što počinje prvenstvo. Napravili smo odličnu stvar prošle sezone, igrali dobar fudbal u Srbiji i Evropi. Kad se tako nešto uradi stavlja se tačka, sad krećemo od nule. Ono od prošle godine može samo da nam bude dobar primer. Što se tiče utakmica, žao mi je što nismo odigrali još neke jače utakmice. Imali smo dva otkaza, ali da ne otkrivam imena klubova. Jedva čekam navijače sutra na stadionu, u Gracu smo se prvih 15 minuta zbunili. Vratio se pravi fudbal, očekujem da dođe maksimalan broj navijača i da pozdrave momke, jer smo to zaslužili.

O prvom protivniku...

- Odmah derbi kola. Vojvodina je mnogo promenila, počev od trenera do igrača. Podmladili su se. Znam Đoleta vrlo dobro, napravio je ozbiljan posao sa Radnikom. Fajter je, napreduje, i preneće energiju na momke. Nama su ciljevi jasni, ne gledamo korak unapred. Svaka sledeća utakmica je najvažnija.

Stanković očekuje bolju Zvezdu nego lane. 

- Teren je jedino merilo da vidimo da li smo brži i organizovaniji. Na tome smo najviše radili, kao i na adaptiranju momaka koji su došli. Radili smo na tome da Zvezda bude bolja. Lepo je što na početku igramo jak meč, da vidimo gde smo. Mada mi znamo gde. Čekaju nas odmah kvalifikacije.

Nije hteo Stanković da replicira kolegi sa Partizanove klupe Aleksandru Stanojeviću posle reči da je klub iz Ljutice Bogdana favorizovan.

- Ja se bavim samo Crvenom zvezdom. Nisam ovde da dajem komentare na izjave. Već moje komentare vezane za Crvenu zvezdu. Svako neka radi onako kako misli da bi trebalo.

Zvezda je tokom pripremnog perioda igrala u formaciji sa četiri pozadi. Malo izenanađenje predstavljala je postava sa trojicom centralnih defanzivaca protiv Šturma.

- Hteo sam da igramo tako, kako bih obezbedio komoditet Dragoviću. Da ga ne bi pocepali, jer je tek stigao kod nas. Imao je izuzetno Prvenstvo Evrope. Mi igramo tako da možemo brzo da se adaptiramo na rivala i utakmice. Drago je odlično, veoma se brzo adaptirao.. Dioniju je potrebno još malo vremena, ali sigurno će igrati. Ozbiljno računamo na njega, da ga osposobimo za ono što ga očekuje u narednom periodu. Krstičić se brzo adaptirao i veoma brzo shvatio zahteve i načine igre. On nikada nije imao problem sa spremom - zaključio je Stanković. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zoran

15.07.2021 17:36

A šta je loše rekao Stanojević, samo istinu, Crvena zvezda drži svetski rekord sa brojem izgubljenih utakmica. Mislite da je to normalno...