DETALJI ODLUČILI! I pored ubedljivog poraza Stanković veruje u čudo, jednom rečenicom oduševio "delije"
FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je poražena od Rendžersa u Glazgovu rezultatom 3:0 u okviru osmine finala Lige Evrope, iako je pokazala dobru i hrabru igru. Revanš nas očekuje za sedam dana, a utiske posle meča izneo je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

- Utakmica je bila jaka i dinamična. Možda smo zaslužili da izgubimo, ali ne sa ovakvim rezultatom. Momci su bili fenomenalni, igrali su bez straha pred punim stadionom, protiv dobre ekipe. Zaslužili smo bar jedan gol, ako ne i više. Centrimetri su odlučivali kod ofsajda, potom prečka Kange, penal Kataija, ali to je fudbal i igra - nekad dobiješ, nekad izgubiš. Mislim da sreća nije bila na našoj strani, iako to ne umanjuje pobedu Rendžersa. Život ide dalje, a siguran sam da će nam se ovo veče vratiti do kraja sezone. Momci su bili pravi, odlični i hrabri. 

DETALJI ODLUČILI! I pored ubedljivog poraza Stanković veruje u čudo, jednom rečenicom oduševio

FK Crvena zvezda

 

 
Čak tri gola su zbog ofsajda poništena Crvenoj zvezdi.
 
- Sve su to bile direktne akcije, nisu bili prekidi koje definitivno moramo bolje da branimo. Tri gola smo primili tako, ali smo iz igre dolazili do pogotka i penala, tako da ne mogu da budem razočaran. Može da mi bude krivo, jer smo zaslužili da neki detalj ove utakmice bude na našoj strani. Na kraju meča sam imao ironičan osmeh, jer nismo naplatili našu sreću i hrabrost. Bili smo dobri i jaki u svakom duelu, i žao mi je zbog igrača što nismo postigli gol. 
 
Veruje Stanković u punu "Marakanu" sledećeg četvrtka.
 
- Želim pun stadion, i ovom prilikom iz sveg srca zovem navijače da dođu da napunimo Marakanu. Fudbal je čudna igra, nikad se ne zna. Domaćini smo, rani gol, mala konfuzija, može svašta da se desi. Imamo manje šansi nego da smo postigli gol, ali verujem u tim, klub i navijače. 
 
Prokomentarisao je Stanković i izmenu Kataija, kao i razgovor koji su imali nakon što je brzonogi dribler napustio teren. 
 
- Odradio je Katai sve što se tražilo od njega. Postigao dva gola, žao mi je zbog penala, ali i njega, jer znam koliko daje sebe i koliko poštuje tim. Na kraju smo pričali oko slobodnjaka u 84. minutu, jer sam ga ostavio zbog toga. Video sam da je ostavio i poslednji atom snage na terenu, rekao sam mu da šutira, na kraju je Ben izveo udarac. 

DETALJI ODLUČILI! I pored ubedljivog poraza Stanković veruje u čudo, jednom rečenicom oduševio

EPA-EFE/ROBERT PERRY

 

 

 
Svestan je Stanković i pre meča bio da Rendžers najviše preti iz prekida.
 
- Znali smo da imaju dobrog izvođača koji donosi lopte gde želi i tamo gde organizuju blokove i skaču. Trebalo nam je više hrabrosti da napadnemo loptu, ali smo znali odakle preti opasnost. Ipak, tajming skakanja i duela mora biti jači i direktniji. Ne smemo da dozvolimo protivniku da se zaleti, i moramo da odradimo duel pre skoka. Ako nekad ne možeš da braniš dobre skakače, onda "uđeš" u njih, pre nego što skoče. Radimo dosta na prekidima, ali dešava se. 
 
Posle intervencije VAR sobe, holandski arbitar je pokazao na belu tačku u 10. minutu
 
- Nisam razumeo situaciju, jer nisam imao dobar ugao kod penala da vidim šta se desilo. U prvi mah sam mislio da je možda neko igrao rukom. Međutim, to je lagani kontakt, VAR je zvao, a opet je sudija bio blizu i video šta se dešava. Aplauz je bio ironičan, ali utisak je da nas je penal "isekao". Međutim nastavili smo dalje.

DETALJI ODLUČILI! I pored ubedljivog poraza Stanković veruje u čudo, jednom rečenicom oduševio

EPA-EFE/ROBERT PERRY

 

 
 
Formaciju koju je izveo na teren, "Mister" je okarakterisao kao kalkulisani rizik.
 
- Bili smo ofanzivni danas, a bićemo i u revanšu, to je kalkulisani rizik. Imali smo danas dva špica, polušpic Katai, a Kanga i Ivanić unutarnji vezni, i iz toga je došlo nekoliko izglednih prilika. Siguran sam da ćemo biti hrabri, ali ne i ludi. Utakmica traje 90 minuta, a rani gol može sve da promeni. 
 
Za kraj, otkrio je Stanković i šta je rekao igračima posle meča.
 
- Imali smo kratak sastanak i rekao sam im da sam ponosan na njih i da nemam šta da im zamerim. Sve su to detalji - prekid, dobra lopta, skok, poništeni golovi. Fudbal je igra, a u životu postoje i druge stvari kao što su zajedništvo i vera da ne klonemo duhom. Nemamo razloga, vratiće nam se ovo, a znamo gde možemo da budemo bolji i verujte mi da smo izvukli pouke, te da ćemo iz ovog izaći jači. Boli način na koji smo izgubili, jer smo zaslužili jedan ili dva gola, da budemo blizu istorije i odemo dalje - zaključio je Stanković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu


 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading