SIMULTANKA KATAIJA! Zvezda se razgoropadila u drugom poluvremenu i do vrha napunila mrežu Nišlija za povratak na prvo mesto! (FOTO/VIDEO)
FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobednili su u Nišu ekipu Radničkog sa 5:1 u utakmici 29. kola Superlige Srbije.

Crveno-beli su nastavili seriju pobeda i ponovo izbili na čelo tabele, pošto je Partizan pobedom nad TSC-om barem na kratko bio lider.

Bila je ovo sjajna utakmica u Nišu sa mnogo uzbuđenja, a blistao je Aleksandar Katai koji je postigao tri gola i upisao asistenciju. Zanimljivo da je sva tri gola dao glavom.

 

 

Prvi je postigao u 25. minutu, posle sjajnog centaršuta Rodića sa leve strane. Katai nadskočio čuvare i glavom matirao golmana Radničkog Dujmovića.

Međutim, Radnički je vrlo brzo uzvratio. Pobegao je Stefan Mitrović Gajiću i našao se sam ispred Milana Borjana kojeg je rutinski savladao. U prvi mah se činilo da se aktivirao iz ofsajd pozicije, ali je kasnije utvrđeno da je Eraković ranije u toku akcije glavom dotakao loptu, pa je sudija pokazao na centar.

 

A, onda se u finišu prvog dela dogodio verovatno i trenutak koji je odlučio utakmicu. 

Savić je napravio faul nad Kataijem, nakon čega su svi sa klupe gostiju skočili da prigovore glavnom sudiji koji je potom defanzivcu Radničkog pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu. Trener Zvezde Dejan Stanković je prethodno zbog prigovora takođe "požuteo".

Nišlije sa desetoricom igrača nisu mogle ozbiljnije da se suprotstave ekipi Dejana Stankovića, pa je Zvezda upisala ubedljivu pobedu.

Već u 47. minutu, Katai postiže novi pogodak. raković je posle centaršuta sa leve strane spustio glavom loptu pred gol rivala, Mlađović je loše intervenisao, lopta je pala pred Kataija, koji sa par metara dolazi do drugog pogotka na susretu!

Isti igrač bio je strelac u 61. minutu. Rodić je centrirao sa leve strane, Katai odlično skočio i tukao glavom sa samo par metara udaljenosti. Nije to bio sjajan pokušaj, ali je Dujmović veoma loše intervenisao, lopta mu se izmigoljila i završila u mreži!

Fenomenalni Katai se našao u ulozi asistenta u 75. minutu, kada je strelac bio Ben.

Konačan rezultat postavio je Krstičić u 85. minutu. 

Jedini problem iz ovog trijumfa za Zvezdu mogla bi da bude povreda kapitena Milana Borjana, koji se požalio na zadnju ložu i videćemo na dalje kakva će sa njim biti situacija.

Radnički Niš - Crvena zvezda 1:5 (1:1)

Stadion: Čair (Niš)

Sudija: Milan Mitić

Radnički Niš: Dujmović - Aksentijević, Vujadinović, Savić, Jamkam - Pavlov, Kovačević - Mićibući, Mesarović, Mlađović - Mitrović.

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić - Katai, Kanga, Sango, Ivanić - Ohi, Pavkov.

90. minut - Kraj! Pobeda Zvezde 

85. minut - Ogromnih 5:1, strelac je Krstičić.

80. minut - Preti Radnički, ali lopta završava pored stative.

75. minut - Gol! Strelac je Ben, sada je ovo već velika prednost Zvezde

73. minut - Dobar udarac Kange, lopta ipak odlazi pored gola.

69. minut - Milan Borjan se požalio na povredu, pitanje da li će biti u stanju da nastavi meč, izgleda da je u pitanju zadnja loža.

65. minut - Zvezda sada ima potpunu kontrolu, vodi 3:1, a uz to igra sa igračem više.

61. minut - Gol! Ponovo je strelac Katai! Rodić je centrirao sa leve strane, Katai odlično skočio i tukao glavom sa samo par metara udaljenosti. Nije to bio sjajan pokušaj, ali je Dujmović veoma loše intervenisao, lopta mu se izmigoljila i završila u mreži!

54. minut - Prvi pokušaj fudbalera Radničkog u drugom poluvremenu. Mićibući je šutirao iz nezgodnog ugla, solidan pokušaj, ali je Borjan bez većih problema uspeo da interveniše i potom primiri loptu.

50. minut - Nova velika prilika za Zvezdu. Imala je Zvezda otvorenu kontru, praznu protivničku polovinu, ali se Kanga nije najbolje snašao. Povukao je, previše usporio i onda pokušao da uposli Bena, koji je bio u ofsajdu.

47. minut - Gol! Crvena zvezda vodi 2:1! Eraković je posle centaršuta sa leve strane spustio glavom loptu pred gol rivala, Mlađović je loše intervenisao, lopta je pala pred Kataija, koji sa par metara dolazi do drugog pogotka na susretu!

 

 

45. minut - Poluvreme! Velika borba u Nišu - 1:1, a Radnički od 42. minutu igra sa igračem manje pošto je drugi žuti karton dobio Savić.

42. minut - Pršti na sve strane u Nišu! Savić je napravio faul nad Kataijem, nakon čega su svi sa klupe gostiju skočili da prigovore glavnom sudiji koji je potom defanzivcu Radničkog pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu. Trener Zvezde Dejan Stanković je prethodno zbog prigovora takođe "požuteo".

39. minut - Kakav haos pred golom Radničkog, posle kornera nastala je velika gužva, a Mirko Ivanić je nekako uspeo da šutira i pogodi prečku.

34. minut - Gol! Radnički dolazi do izjednačenja, Mitrović je strelac! Pobegao je Stefan Mitrović Gajiću i našao se sam ispred Milana Borjana kojeg je rutinski savladao. U prvi mah se činilo da se aktivirao iz ofsajd pozicije, ali je kasnije utvrđeno da je Eraković ranije u toku akcije glavom dotakao loptu.

31. minut - I nakon postignutog gola, Zvezda je nastavila sa ofanzivnom igrom.

25. minut - Gol! Zvezda vodi golom Kataija! Rodić je uputio sjajan centaršut sa leve strane, Katai nadskočio čuvare i glavom matirao golmana Radničkog. 

 

 

21. minut - Evo nove šanse za Zvezdu, Katai je sjajno prošao po levoj strani, ali je bio neprecizan, ostaje 0:0.

17. minut - Velika prilika za Zvezdu. Lopta se posle udarca Aleksandra Kataija odbila do Pavkova koji je ostao sam na drugoj stativi, ali je visoki napadač nije najbolje prihvatio, spetljao se i od svega gol-aut.

13. minut - Mesarović uzvraća na drugoj strani, ali lopta ide preko prečke.

12. minut - Prvi šut u okvir gola crveno-belih, brani Dujmović.

11. minut - Katai je izveo slobodan udarac, lopta odlazi preko gola.

7. minut - Umalo da Sanogo pokloni priliku domaćinu. Neoprezno je vratio loptu Erakoviću, nije video da ima protivnika na leđima, ali je mladi štoper Zvezde uspeo da otkloni opasnost u poslednjem trenutku. U nastavku akcije, posle kornera, Savić je faulirao Dragovića.

4. minut - Loš centaršut Kataija, lopta odlazi van terena.

1. minut - Utakmica je počela! 

16.16 - Minut ćutanja za nastradale rudare u rudniku mrkog uglja Soko na startu. 

16.14 - Igrači dva tima izašli su na teren u majicama u znak podrške Marini Đorđević, devojci iz Niša koja se bori sa leukemijom.

15.56 - Da će crveno-beli igrati ofanzivno od samog starta govori i činjenica da Dejan Stanković meč počinje sa dva špica Ohijem i Pavkovom.

 

 

15.46 - Zvezda je u Nišu slavila na poslednje dve utakmice i od 2015. godine viđen je samo jedan remi, van pobeda crveno-belih.

15.43 - Zvezda je u seriji od osam pobeda zaredom i u Nišu želi da nastavi tu seriju.

15.40 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici 29. kola Superlige Srbije između Radničkog i Crvene zvezde. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Niša.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading