KORAK DO SNA Brentford u finalu plej-ofa
AP/Tess Derry

Brentford se plasirao su se u finale plej-ofa Čempionšipa i ima šansu da se domogne Premijer lige prvi put od sezone 1946/47. Popularne "pčelice" su u revanšu savladale Bornmut posle velikog preokreta - 3:1, i tako su slavili ukupnim skorom 3:2.

Početak meča je nagoveštavao da će Bornmut u finale.Posle pet minuta Danžuma je doneo prednost gostima, koji su u tom trenutku imali dva gola viška. Pogodak u gostima u plej-ofu ne važi.

Ključan trenutak meča dogodio se u 28. minutu kaa je štoper Mefam zaradio direktan crveni karton. U tom trenutku je bilo 1:1 jer je pre toga Brentford uspeo da poravna sa bele tačke, kada je Martin Keli držao ruke gde nije smeo, a najbolji strelac domaćih Ivan Toni ne greši sa bele tačke.

Usledila je velika inicijativa izabranika Tomasa Franka. Tražili su nekoliko puta novi penal, ali nisu ga dobili. Pritisak se nastavio i u nastavku, a u 50. minutu im se isplatio. Uz malo sreće, sjajan gol postigao je Vitali Janelt, a potpuno ludilo na "Komjuniti stadionu" usledilo je u 81. minutu kada je Fors doneo i treći gol Brentfordu. Tako će "pćelice" drugi put uzastopno igrati finale plej-ofa na "Vembliju" i pokušaće da se domognu Premijer lige prvi put nakon sezone 1946/47. Njima će rival biti neko iz duela Svonsi - Barnsli. Velški klub ima prednost od 1:0 iz prvog susreta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading