FUDBALSKI VREMEPLOV Na današnji dan Srbija doživela jedan od najtežih poraza! (VIDEO)
Vladimir Marković

 

Mnogi smatraju da je prokletstvo Srbije koje se odnosi na Evropsko prvenstvo u fudbalu na koje se Srbija nje plasirala još od 2000.godine, krenulo baš od 2003.godine, kada tadašnja reprezentacija Srbije i Crne Gore nije iskoristila lepu priliku da se plasira na prvenstvo Evrope. 

Utakmicu koja se odigrala baš na današnji dan pre 19 godina, kada je tadašnja Srbija i Crna Gora vodila sa 2:0, da bi u drugoj polovini drugog poluvremena primila dva gola od Gurbana Gurbanova i tako šokirala sve u domovini, ostala je svima u sećanju. 

SCG je te kvalifikacije završila sa bodom manje od Velsa koji je obezbedio baraž i pet od Italije, uz napomenu da je reprezentacija koju je sa klupe predvodio Dejan Savićević, kasnije preuzeo Ilija Petković, dva puta dobila Velšane i dva puta igrala nerešeno sa Italijanima. Međutim, taj remi sa Azerbejdžanom, potom i poraz od iste selekcije u gostima, potpuno se demoralisali selekciju SCG. 

Strelci za SCG tada su bili Predrag Mijatović iz penala u 33. minutu i Nikola Lazetić u 52. minutu, dok je pomenuti Gurbanov mrežu Dragoslava Jevrića tresao u 58. i 77. minutu.

Za SCG su tada igrali: Jevrić (Vitese), n. Đorđević (Obilić), Bunjevčević (Totenhem), Milan Dudić (Zvezda), Bošković (Zvezda), Lazetić (Lacio), Mijatović (Levante), Milošević (Espanjol), Stanković (Lacio), Vukić (Partizan) i Kežman (PSV). Sa klupe su ušli Duljaj (Partizan), Ljuboja (Strazbur) i Marković (Zvezda).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading