OGROMAN USPEH Prva šampionska titula u trenerskoj karijeri za Poketina
EPA-EFE/PETER POWELL

PSŽ je remijem protiv Lensa matematički obezbedio titulu. Nakon što je prole sezone za bod manje bio ispod Lila, ove godine je ekipa sa "Parka prinčeva četiri kola pred kraj prvenstva overila titulu. 

Ova titula Pari Sen Žermena posebna je i zbog toga što je ovo bila prva šampionska titula u karijeri za njihovog trenera, Argentinca Maurisija Poketina, koji je za kormilom kluba iz Pariza od drugog januara prošle godine. 

"KRALJEVI" U PROBLEMIMA Real na mukama pred meč sa Sitijem u Ligi Šampiona

OGROMAN USPEH Prva šampionska titula u trenerskoj karijeri za Poketina

EPA/ CHRISTOPHE PETIT TESSON

 

Argentinski stručnjak je u PSŽ došao nakon Tomasa Tuhela, u klub u kojem je proveo dve godine igračke karijere. Period od njegovog dolaska pa do kraja sezone, igrači Pari Sen Žermena nisu uspeli da krunišu titulom. Osvojen je Kup Francuske pobedom u finalu protiv Monaka.

Poketino je pre PSŽ-a, trenirao Espanjol, nakon čega se preselio u Englesku, gde je postao novi šef stručnog štaba Sautemptona gde se zadržao svega godinu dana.

Nakon toga obreo se u Totenhemu, gde je ostao najduže. Pet godine je Poketino proveo u severnom delu Londona nakon čega je otpušten.

U Totenhemu je postigao istorijske rezultate. U sezoni 2016/2017 završio je sezonu na drugom mestu, osvojivši 86 poena. To je bio najviši plasman Totenhema od sezone 1962/63. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
JA

24.04.2022 14:07

Velik uspeh... Hahaa... Čovek ima dream team od fudbalera... Treba svemir da osvoji...