PROCVAT Priznati svetski biznismen oduševljen promenama u srpskom fudbalu: Piksi i Vučić tandem za velika dela
Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Milana Mandarića (83) najlakše možemo opisati kao „svetski, a naš“.

Na svim meridijanima priznati biznismen i sportski radnik nema nameru da se povuče. Štaviše, čini se da nikad nije bio aktivniji! 

PROCVAT Priznati svetski biznismen oduševljen promenama u srpskom fudbalu: Piksi i Vučić tandem za velika dela

Alo!/Ognjen Radošević

 

I ovo leto provodite radno?

- Biznis je jedno, a sport nešto sasvim drugo, iako je i on isplativ, ali ima magičnu moć, posebno fudbal, da čoveka uvek drži pod pozitivnom tenzijom, pa tako i mene.

Zahvalnost FS Vojvodine

Poznata je vezanost srpskog biznismena za Novi Sad.
- Grad moje mladosti i logično je da se sa posebnim pijetetom odnosim prema njemu. Simpatišem i FS Vojvodine i generalnog sekretara Cvijića koji su me ugostili, poštuju moj rad i ulaganje u fudbal a da nisu tražili bilo kakvu pomoć. Posetiću ih u avgustu jer sa takvim ljudima može da se sarađuje - ističe Mandarić.

Uskoro će i Svetsko prvenstvo u Kataru na kome učestvuje i Srbija.

- Oduševljen sam činjenicom da ćemo igrati, nadam se značajnu ulogu na svetskoj fudbalskoj smotri. Apsolutno smo zaslužili plasman, bili smo najjači kada je bilo najpotrebnije, a posebno mi je drago što su sa selektorom Draganom Piksijem Stojkovićem došli pozitivni vetrovi. I nacija je stala uz državni tim, a o tome smo decenijama sanjali.

PROCVAT Priznati svetski biznismen oduševljen promenama u srpskom fudbalu: Piksi i Vučić tandem za velika dela

Alo!/Marko Metlaš

 

Opatija nova destinacija

Mandarić je trenutno u Opatiji.
- Biću na odmoru do septembra. More mi daje dodatnu energiju za rad u Engleskoj, Italiji, Španiji, Hrvatskoj... Ko zna gde će me odvesti fudbalski putevi. Planiram da kupim stan ili kuću, da mi Opatija sedam meseci godišnje bude rezidencija, i da sve objedinim sa Beogradom, Londonom, Ljubljanom i Sjedinjenim Američkim Državama.

Poznato je da ste emotivno vezani za Piksija?

- Svojevremeno sam učestvovao u njegovom transferu u Crvenu zvezdu i od tada smo veliki prijatelji. Bio je odličan igrač, perfektan je selektor i sjajan čovek. Veoma pozitivna ličnost, kao i direktor reprezentacije Stevan Dika Stojanović sa kojim sam takođe veliki prijatelj.

 

 

Fudbaleri su, najzad, obradovali naciju?

- Pohvalio bih i predsednika Aleksandra Vučića koji je u ovoj generaciji „orlova“ prepoznao kvalitet koji je, zahvaljujući Piksiju, isplivao na površinu. Očigledno je da je sadejstvo države i kvalitetnog rada dalo toliko željeni rezultat. Pored toga, vidim da se mnogo ulaže u infrastrukturu koja je osnova dobrih rezultata, a za taj pomak Vučić je svakako najzaslužniji.

U Sloveniji su pokušali da me unište

Ulažući u fudbal Mandarić je ostavio dubok trag u SAD, Standardu, Nici, Portsmutu, Lesteru, Šefild vendzdeju, Olimpiji... I svuda je bio poštovan, osim u Sloveniji.
- U fudbalu sam od 1955. i svuda sam rado viđen i cenjen, osim u Sloveniji gde su skoro uspeli da mi ubiju ljubav prema fudbalu i entuzijazam. U Olimpiju sam za 6,5 godina uložio 25 miliona evra, sa dve titule i tri kupa prekinuo sam dominaciju Maribora iako nisam imao nikakvu podršku grada i FS Slovenije. Razočaran, prodao sam klub Nemcu koji je napravio tim nesposobnih ljudi da vode klub, a ostali su mi dužni veliku svotu novca. Na sudu sam uspeo da ih dobijem i spasem se. Oni su klasični luzeri. Bolno je saznanje da niko u Sloveniji prema meni nema ni grama poštovanja i razumevanja za sve što sam uradio, a da ne govorim o sponzorstvima, pomoći, podršci u vreme dok sam vodio Olimpiju - rezigniran je Mandarić.

Očekivanja od Mondijala?

- U fudbalu ništa nema preko noći. Zato treba ići od utakmice do utakmice, dobro analizirati rivala, pripremiti se i onda nema brige jer posedujemo kvalitet i nekoliko svetskih asova poput Tadića, Mitrogola... sada i Vlahovića. Uz to, imam veliko poverenje u Piskija i maksimalno ću navijati za naš nacionalni tim.

PROCVAT Priznati svetski biznismen oduševljen promenama u srpskom fudbalu: Piksi i Vučić tandem za velika dela

Alo!/Marko Metlaš

 

Vidite li sebe uz „orlove“ ili u srpskom fudbalu?

- Vidim da još nemamo predsednika FSS, ali i to će se rešiti. Uvek sam na usluzi. Imam veliko operativno iskustvo, dela su iza mene i dosta govore, energija i entuzijazam me ne napuštaju... Spreman sam na svaki vid saradnje i eventualne pomoći.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading