SLIČICE, SLIČICE Histerija pred Katar ne staje, a oni bi platili milone samo da uđu u album
AP/Javad Parsa

 

Do Mundijala ima još dugih 37 dana, a zapravo kao da je tu, pred vratima. Najveći sportski događaj - nek oproste Olimpijske igre - svakodnevno je u glavama zaljubljenika u fudbal. A i u rukama, kroz sličice, dabome.

SLIČICE, SLIČICE Histerija pred Katar ne staje, a oni bi platili milone samo da uđu u album

AP/Eduardo Munoz Alvarez

 

Argentina ludi zbog Mesija

Argentinska vlada morala je da posreduje između tamošnjih kioska i kompanije za proizvodnju sličica „Panini“, jer je među stanovnicima te južnoameričke zemlje (45 miliona) izbilo nezadovoljstvo zbog malog broja primeraka njihove najveće zvezde Lionela Mesija. Sličica na kojoj je kapiten „gaučosa“ je retka, pa je stoga i njena cena izuzetna. Neko je na internetu ponudio Mesija za 300 evra, a za taj novac u Argentini je moguće kupiti više od 300 kesica sa sličicama.
- Ovo dosad nisam doživeo. Počeo sam s 2.000 kesica i sve sam ih prodao u jednom danu - kaže Huan Vargas, vlasnik kioska u Buenos Ajresu.
Na tom kiosku su davali papirić s brojem za čekanje u redu za kupovinu sličica.

SLIČICE, SLIČICE Histerija pred Katar ne staje, a oni bi platili milone samo da uđu u album

AP/Natacha Pisarenko

 

Histerija zvana paninimanija trese svaki kutak planete, gde god ima magičnih „papirića“. Trese od njihovog izlaska na tržište i ne prestaje, jer se iznova pojavljuju kolekcionari koji nisu popunili album.

TOP 10 GUBITNIKA

1. E. Holand (Norveška) 150*
2. M. Salah (Egipat) 90
3. L. Dijaz (Kolumbija) 75
4. N. Barela (Italija) 70
5. M. Škrinjar (Slovačka) 65
6. F. Kjeza (Juventus) 65
7. V. Osimhen (Nigerija) 65
8. E. Robertson (Škotska) 65
9. A. Bastoni (Italija) 60
10. D. Alaba (Austrija) 55
* u milionima evra

Lepe se Kilijan Mbape, Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi, Robert Levandovski, Karim Benzema... Lepe se, bogu hvala, i naši, Tadić, Mitrović, Vlahović, Kostić... Menjaju se sličice sa zvezdama svetskog fudbala, tapkaju, prodaju, čak i za basnoslovne sume.

SLIČICE, SLIČICE Histerija pred Katar ne staje, a oni bi platili milone samo da uđu u album

AP/Javad Parsa

 

Holand kao da ima Daunov sindrom

Erling Holand je ovih dana glavna tema gotovo svih evropskih medija, ali ne zbog izostanka iz albuma za Mundijal 2022. Golgeter Mančester sitija je nezaustavljiv za odbrane u Premijer i Ligi šampiona, obara rekorde, a sezona je tek počela, međutim, našao se na udaru poznatog italijanskog novinara Marija Skonćertija. On se javio u emisiju „Tele Radio Stereo“ kako bi komentarisao pojedine fudbalere, a jedna od tema bio je Holand. Voditelji su pitali Skonćertija šta misli o Norvežaninu, ali ni slutili nisu kakav neumesan odgovor će dati.

- Holand ima facu kao da ima Daunov sindrom, nema nekako normalno lice - rekao je Skonćerti, da bi ga jedan od voditelja prekinuo kako ne bi otišao dalje, jer je već i te kako preterao.
U Italiji su zgroženi izjavom iskusnog novinara koji je radio za mnoge medije uključujući „Korijere delo sport“ i „Skaj sports“.

Ima, međutim, i asova koji su izvisili za portret u albumu za predstojeće SP (20. novembar - 18. decembar). Jednostavno, podelili su sudbinu svojih reprezentacija koje nisu uspele da se dokopaju vize za egzotični Mundijal, prvi na Bliskom istoku.

SLIČICE, SLIČICE Histerija pred Katar ne staje, a oni bi platili milone samo da uđu u album

EPA/Mariscal

 

Brazil na SP, Rodriga nema

U albumu nema ni Realovog krilnog napadača Rodriga, ne zato što nema njegove reprezentacije - Brazil uvek igra na SP - već zato što ga je izbacio „Panini“.
- Ako je igrač u Real Madridu i dobro mu ide, ima veće šanse da bude deo tima na Svetskom prvenstvu. Znam da moram da radim, da se borim, jer je konkurencija velika, ali naravno da sam uznemiren što nisam u albumu. Trebalo je budem. Stavite me u album - istakao je nedavno 21-godišnji Brazilac.

Društvo tih lovatora, a gubitnika u ovoj priči, predvodi Norvežanin Erling Holand. Golgeter Mančester sitija i prvi strelac Premijer lige trenutno je drugi najcenjeniji fudbaler na svetu sa 150 miliona evra (iza Mbapea koji vredi 10 miliona više), ali mu ni ta vrednost na tržištu, eto, ne omogućava da bude u albumu za Katar 2022. 

SLIČICE, SLIČICE Histerija pred Katar ne staje, a oni bi platili milone samo da uđu u album

AP/Sunday Alamba

 

Pored „vikinga“, kome su naši „orlovi“ onomad očitali lekciju, među gubitnicima su i Egipćanin Mohamed Salah, vredan prema Transfermarktu 90 miliona evra, pa njegov klupski saigrač iz Liverpula, Kolumbijac Luis Dijaz, Slovak iz Intera Milan Škrinjar, Napolijev Nigerijac Viktor Osimhen, Škot među „redsima“ Endi Robertson, italijanski asovi Kjeza (Juventus), Barela i Bastoni (obojica Inter), Tonali (Milan), Verati i Donaruma (obojica PSŽ), pa Austrijanac David Alaba (Real), Čeh Patrik Šik (Leverkuzen), Šveđanin Dejan Kuluševski (Totenhem)...

Džaba im novci, svima njima, kad nisu u albumu za Katar.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading