FUDBALSKI ZEMLJOTRES NA POMOLU Superliga kreće 2025. godine ako se ispuni ovaj uslov
EPA/Alejandro Garcia

Evropska Superliga mogla bi da startuje već 2025, pod uslovom da se donese sudska presuda u korist ovog projekta, kaže predsednik Barselone Đoan Laporta.

- U martu ili aprilu imaćemo odluku Evropskog suda pravde. Ako presuda bude povoljna, mislim da bi Superliga mogla da počne 2025. godine - izjavio je Laporta za radio stanicu Kaneda SER.

Evropski sud pravde trebalo bi da donese odluku početkom 2023. godine u postupku protiv fudbalskih organa UEFA i FIFA. Podnosioci žalbe ih terete da su zlopotrebili ovlašćenja preteći izbacivanjem klubova i igrača koji žele da se pridruže projektu Superlige.

Od projekta Superliga, privatnog i poluzatvorenog takmičenja, odustalo se nakon samo 48 sati pod pritiskom navijača i pretnjom političkih mera.

Barselona, Real Madrid i Juventus nastavljaju da podržavaju ovo takmičenje uprkos protivljenju šest glavnih klubova engleske Premijer lige (Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted i Totenhem), koji su bili medju prvih 12 klubova, ali su se povukli, i obavezali da se više neće uključivati u projekat.

- Superliga će biti otvoreno takmičenje. Ne bih se upustio u ovaj projekat da takmičenje nije otvoreno - dodao je Laporta.

Predsednik Real Madrida Florentino Peres, koji je od početka podržavao projekat Superliga, rekao je u oktobru 2022. da je fudbal "bolestan" i da bi evropska Superliga mogla da ga oživi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading