MLEKO, ĆUFTE, PASULJ... Da li znate šta jede Erling Haland?
Foto: AP/AP Photo/Frank Augstein

 

Erling Haland ubedljivo je najbolji fudbalski strelac u "ligama petice". Njegov konto u dresu Mančester sitija ove sezone je impozantan - čak 48 golova u svim takmičenjima.

Norvežanin ima samo 22 godine i pravi je fenomen fudbalske industrije. Mnogi mediji širom sveta bave se njegovom karijerom, od najranijih dana. Poznato je da je Erling Haland sin nekadašnjeg norveškog fudbalera Alfija Ingea Halanda i atletičarke te zemlje Gri Marite Braut.

Rođen je u Engleskoj, u Lidsu, ali se kao dečak sa porodicom vratio u Norvešku. Prvo je počeo da trenira fudbal, ali se tražio u rukometu i atletici. Na kraju, odlučio je da se posveti fudbalu. Pošto je bio znatno krupniji od svojih vršnjaka, uvek je igrao u selekcijama dečaka koji su od njega bili stariji godinu ili dve dana.

MLEKO, ĆUFTE, PASULJ... Da li znate šta jede Erling Haland?

Tanjug/Ap

 

Kao tinejdžer Erling Haland stigao je u redove jednog od najpoznatijih i najpopularnijih klubova u Norveškoj - Moldea. U prvi tim ušao je kada je trener bio Ole Gunar Solskjer, koji od prvog dana u njemu video ogroman potencijal.

Ono što posebno fascinira u celoj priči za Erlinga Halanda jeste njegova ishrana. Nedavno je plavokosi Norvežanin otkrio da dnevno popije između dva i tri litra mleka, a sada je otkriveno i šta je najviše jeo kao klinac, dok je bio član fudbalske akademije Moldea.

- Nikada nisam video dečaka koji jede toliko kao Haland. Bio je kao medved! Stalno je dolazio u kuhinju da me pita šta sam spremio za ručak i da li može da ponese kući. Sećam se da je uvek želeo ćufte sa pasuljem. Nedostaje nam ovde, ali drago mi je da je uspeo u velikom klubu gde postiže golove - otkrio je nedavno kuvar Moldea.

Posle Moldea, Erling Haland otišao je u Salcburg, a onda u Borusiju Dortmund. Prošlog leta je u transferu vrednom 60.000.000 evra prešao u Mančester siti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading