IZ BAČKE TOPOLE U BEOGRAD Problemi za TSC, UEFA takmičenja će igrati u Humskoj?
Foto: Privatna arhiva/Foto: Alo/Aleksandar Nalbantjan

Fudbalski klub TSC sprema se za početak kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je izvesno da bi najviše jedan meč mogli da odigraju u Bačkoj Topoli i to treće runde za ulazak u elitno takmičenje.

Samo ta faza može da prođe na "TSC areni" koja zbog kapaciteta ne ispunjava uslove ni Lige šampiona, a ni Lige Evrope. Oba takmičenja traže najmanje 8.000 mesta, dok stadion u Bačkoj Topoli prima 4.500, što je dovoljno "samo" za Ligu konferencija.

Iz Bačke Topole će pisati UEFA i tražiti dozvolu makar za Ligu Evrope, ali je pitanje hoće li to biti odobreno. Ukoliko ne bude, a i ukoliko TSC izbori Ligu šampiona, moraće da se seli van svog stadiona, najverovatnije u Humsku.

- TSC će najverovatni igrati na stadionu Partizana - otkrio je Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije gostujući na "Sportalu" i dodao:

- Šteta je što stadionu u Bačkoj Topoli, koji je oduševio zvaničnike UEFA, nema veći kapacitet. Samo zbog toga tamo ne može da se igra grupna faza Lige Evrope, u kojoj će se TSC minimalno naći. Možda će biti i u Ligi šampiona. Može da se igra grupna faza Lige konferencije, jer je kapaciet 4.500 mesta, dok je minimalni broj sedišta za dva bolja takmičenja 8.000.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading