Dejvid Bekam na Vimbldonu
Foto: EPA/EPA

Legenda Mančester junajteda otkrio je da je Jevrejin. Dejvid Bekam (48) nikada dosad nije pričao o veri, uglavnom je govorio o fudbalu, svojoj porodici, deci, braku sa Viktorijom Adams iz grupe "Spice girls", biznisu i poslovima po prestanku karijere. 

Odlučio je da otkrije privatnost koju je dosad ljuborno čuvao.

- Deo sam jevrejske zajednice i ponosan sam što to mogu da kažem. Moj deda se uvek trudio da poštujemo tradicije. Išao sam u Mikve (obredno kupatilo) i nosio jarmulke (kapice) na venčanjima. Svake subote sam boravio kod dede i babe. Ona bi mi spremala supu od piletine i ćufte. Uvek smo držali do tradicije i porodica se trudila da provede što više vremena zajedno - kazao je Dejvid Bekam u intervjuu koji je dao producentu Benu Vinstonu. 

GOTOVO JE Tadić razočarano napustio Ajaks, Srbin ide po potpis od 10 miliona evra

Engleski bivši fudbaler ima hebrejsku tetovažu na telu sa natpisom "Ja sam dragog svog, i moj je dragi moj", citat iz šestog poglavlja "Pesme nad pesmama", sačuvane u jevrejskoj Bibliji i Starom zavetu.

Njegov najstariji sin Bruklin se 2022. oženio bogatom američkom naslednicom i glumicom Nikolom Pelc, koja je jevrejskog porekla. 

Dejvid Bekam je veoma pedantna osoba i nervira ga nered, kako u kući, tako i u životu.

- Čistunac sam, ali nisam siguran ceni li to moja žena. Stvar je u tome da kada su svi u krevetu, ja idem okolo po kući. Gasim svetla, pospremim nered. Mrzim da vidim, kad ustanem ujutro, punu sudoperu ili sto na kojem se nalaze razne šolje, tanjuri i činijice - objasnio je Bekam.

Dejvid Bekam je aktuelni predsednik i suvlasnik kluba Inter Majami iz Amerike. Punu deceniju nosio je dres Mančester junajteda, da bi 2003. prešao u Real iz Madrida. Potom je igrao za Los Anđeles Galaksi, Milan i PSŽ. Bio je reprezentativac Engleske i osvojio pregršt trofeja. Svetski je ambasador fudbala, te britanska kulturna ikona.

Dejvid Bekam živi u braku sa suprugom Viktorijom. Imaju tri sina, Bruklina (24), Romea (20) i Kruza (18), te ćerku Harper (12). Uprkos određenim krizama u braku i danas slove kao jedan od najpopularnjih parova u svetu.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading