Navijačice Engleske
Foto: AP/AP/Victoria Jones

 

Ženska reprezentacija Engleske igra u nedelju od 11 sati po britanskom vremenu (12 po našem) svoje prvo finale Svetskog prvenstva. Ujedinjeno Kraljevstvo se oštri da navija za „lavice“ protiv Špankinja, ali kako bez „goriva“?

Fudbalerka Engleska

EPA/DEAN LEWINS

 

Na Ostrvu je, naime, zabranjeno točenje alkohola u većini pabovima pre 10.00, pa su šefovi ugostiteljskih objekata zatražili od premijera Rišija Sunaka da olabavi pravila kako bi navijači mogli uz pivo da gledaju meč koji se igra na Olimpijskom stadionu u Sidneju.

Navijači Engleske

AP/Frank Augstein

 

Agituje i poslanik

Pabovi pojedinačno mogu da podnesu zahtev za privremenu dozvolu za služenje pića pre 11 sati, ali taj proces traje najmanje pet radnih dana.
- Rano otvaranje i služenje pića bilo bi prikladno priznanje „lavicama“ i dobrodošao podsticaj industriji. Pokrenuo sam pitanje direktno kod ministra unutrašnjih poslova koji će videti šta je moguće učiniti - rekao je poslanik Alun Kerns.

- Pozivamo premijera da dozvoli otvaranje pabova u nedelju u 10 ujutro kako bismo podržali naše „lavice“. Bilo je inspirativno gledati ne samo njihova izuzetna dostignuća na terenu, već i način na koji su okupili naciju van terena - rekao je Kris Džouzi, izvršni direktor jedne kompanije koja ima više od 1.600 pabova.

Navijači Engleske

EPA/ANDY RAIN

 

Ema Meklarkin, izvršna direktorka Britanske asocijacije za pivo i pabove, dodala je da su „milioni ljudi navijali za neverovatne reprezentativke Engleske tokom SP u Australiji i na Novom Zelandu“.

Fudbalerka Engleske

AP/Mark Baker

 

- Sada, kad Engleska igra svoje prvo finale Svetskog prvenstva od 1966. godine, potrebno nam je da se vlada uključi i omogući pabovima da služe alhokol od 10 sati ujutru poslednjeg dana šampionata. Gde postoji volja, mora da postojati i način - rekla je ona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading