Fudbalerke Engleske
Foto: EPA/EPA/Dan Himbrechts

 

Engleska najzad, posle 57 godina čekanja, dobija svetskog prvaka u fudbalu. Tako bar kažu - špargle!!!

SP za žene

EPA/DEAN LEWINS

 

Prva titula svakako

Koje god dame da pobede na Olimpijskom stadionu u Sidneju - engleske ili španske - prvi put će postati šampionke sveta. „Lavice“ od velikih titula imaju evropsku, iz prošle godine, a „crvene“ nikad dosad nisu igrale finale na SP ili EP.

Da, da, verovali ili ne, zeljasta biljka koja se širom planete koristi kao zdrava i ukusna hrana - kod nas čini se zapostavljena - upotrebljena je za predviđanje pobednika današnjeg finala ženskog Mundijala u Sidneju (12.00, Arena Premium 2). 

Džemima Pekington

Profimedia

 

Šta je prorekla Džemima

*Brezgit
*Kraljičinu smrt
*Hari i Megan napuštaju kraljevsku porodicu
*Nemire širom zemlje usled industrijskih štrajkova
*Nastavak korone u drugim oblicima

Ostrvska gatara Džemima Pekington (66) još krajem 2022. je predvidela da će „lavice“ osvojiti šampionat u Australiji i na Novom Zelandu, a evo, od toga ih deli samo bitka sa Špankinjama. Ona, naime, baca špargle u vazduh i na osnovu onoga kako slete, tumači budućnost. Tako je, veli, predvidela i Bregzit, kraljičinu smrt, da će Hari i Megan napustiti kraljevsku porodicu...

Fudbalerke Španije

AP/Abbie Parr

 

Džemima je sad otišla korak dalje, te je naciji „otkrila“ da sledi rulet. Uz garanciju, dabome, da će pobediti Hempova, Ruso i ekipa.

Alesija Ruso

AP/Mark Baker

 

- Špargle su mi rekle da nas čeka napeto finale i da će se izvoditi penali, ali „lavice“ će biti pobednice. Sigurna sam u to. Špargle nisu mogle da otkriju rezultat u regularnom vremenu meča. Očekuje nas poslastica i uverena sam da će devojke doneti trofej kući. I ja ću biti zalepljena za TV, gledala sam svaku utakmicu - poručila je gatara koja, veli, proriče od osme godine, a dar je nasledila od tetke koja je „čitala“ listove čaja.

Bronza za lepu Zećiru

Švedska je pobedila Australiju s 2:0 u meču za treće mesto. To je četvrta bronzana medalja za selekciju „tri krune“ na svetskim prvenstvima, dok je domaćin ovog šampionata propustio priliku da dođe do prve.
Gol Švedske brani, podsećamo, lepa Zećira Mušović, poreklom iz Prijepolja.

Dakle, onomad uz krađu u finalu protiv Nemaca (kod trećeg pogotka u pobedi 4:2 posle produžetaka lopta nije prešla gol-liniju), sad uz dramu na penale, kaže Džemima. Pardon, špargle.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading