Serhio Ramos
Foto: EPA/EPA/Quique García

 

Puna šaka brade... Za naš izraz zadovoljstva teško da znaju u taboru andalužanskih „berberina“, a i da su čuli... Badava im, niti imaju šta u šakama, niti imaju brade - vratiše se obrijani s gostovanja u Kataloniji.

Detalj s meča Barselona - Sevilja

AP/Joan Monfort

 

Sevilja se, istini za volju, dobro držala većim delom uvodnog susreta 8. runde španske La Lige. Odolevala je Barseloni na „Olimpiku“ pred 41.116 gledalaca - njen „Kamp Nou“ se renovira - sve do 76. minuta.

Serhio Ramos

Profimedia

 

A onda je Niland kapitulirao. I to ga je matirao onaj koji je trebalo da mu pomogne u čuvanju kaznenog prostora - Serhio Ramos.

 

 

S Jamalom posle 16 godina

Lamin Jamal i Serhio Ramos su bili u centru pažnje i pre preksinoćnog susreta. Španski mediji su iskopali snimak iz 2016. na kojem Ramosa, kapitena Reala, pred derbi s Barsom na teren izvodi devetogodišnji klinac. Upravo Jamal.

Povratnik u matični klub je zabio autogol i tako poklonio pobedu nekadašnjem najljućem rivalu, iz vremena kad je nosio dres (i kapitensku traku) Real Madrida. Tores je centrirao s leve strane, 16-godišnji Jamal je glavom spustio loptu prema Lopezu, a Ramos je, u nameri da otkloni opasnost, nespretno reagovao i savladao Norvežanina.

Nemanja Gudelj

Profimedia

 

A možda je autogol 37-godišnjeg štopera kazna Sevilji, pre svih treneru Mendilibaru zato što je na klupi ostavio Nemanju Gudelja. I baš na njegovo mesto, centralnog defanzivca, stavio vremešnog Ramosa.

Naslovna strana Sporta

Printscreen

 

Katalonci: Hvala ti, Ramose

Ramos je uoči utakmice poželeo da zatrese mrežu, prvi put po povratku na „Sančez Pishuan“. To je i uradio, ali pogrešnu...
- Bilo bi lepo da prvi povratnički gol za Sevilju dam protiv Barselone, ali fokusiran sam na odbranu i na to da utakmicu završimo mirne mreže - rekao je 37-godišnji štoper.
U tome baš i nije uspeo, a od momenta kad je matirao svog golmana navijači Barse su mu skandirali „Ramos, Ramos“. Njegovim autogolom su se naslađivali i katalonski mediji, pa je „Sport“ izašao s naslovnicom: „Hvala, Ramos“.

Srpski reprezentativac je od starta sezone bio maltene nezamenljiv u odbrani osvajača Lige Evrope i taman kad je ekipi krenulo posle očajnog starta, Mendilibar ga je poslao među rezerve. A Ramosa u centar sprdnje španske fudbalske javnosti..

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading