Nenad Krstičić
M. Metlaš
Nenad Krstičić

M. Metlaš

Nenad Krstičić, Foto: M. Metlaš

Nenad Krstičić napušta „Marakanu“. Ako ne ove zime, onda predstojećeg leta, kad mu istekne ugovor.

Vezista reprezentativnog kova ne želi da produži vernost Zvezdi, a to nameravaju da iskoriste u taboru atinskog AEK-a. Uprkos najavi generalnog direktora crveno-belih Zvezdana Terzića da će se boriti da zadrže Krstičića, grčki mediji navode da je rukovodstvo tamošnjeg prvaka ušlo u pregovore s kolegama iz Srbije.

Vulić košta 200.000 evra

Dovođenje Miloša Vulića koštaće Crvenu zvezdu 200.000 evra. Kako navodi „Sportski žurnal“, toliko će prvak Srbije morati da uplati kruševačkom Napretku za dvadesetdvogodišnjeg vezistu, koga, procenjuju fudbalski stručnjaci, čeka velika karijera. Vulić je u ovoj sezoni odigrao 21 takmičarsku utakmicu za „čarapane“, postigao pet golova i ubeležio dve asistencije. Uz napadača Aleksu Vukanovića, bio je najbolji igrač tima koji vodi trener Milorad Kosanović.

- Razgovori AEK-a i Crvene zvezde oko Krstičića napreduju. Oslobađajuća klauzula u ugovoru srpskog fudbalera iznosi 500.000 evra. Transfer bi ubrzo mogao da se realizuje - tvrdi Dimitris Samolis, novinar grčkog portala „sport24“.

Može li Zvezda da dobije više novca za jedan od stubova šampionske ekipe, ostaje da se vidi. Naravno, postoji rizik da ostane bez obeštećenja, ukoliko Krstičić na leto napusti „Marakanu“. On bi i sad mogao da potpiše ugovor s AEK-om, a da se u junu 2019. pridruži žuto-crnima, što mu omogućava starost (28) i činjenica da je u završnoj godini ugovora.

Nenad Krstičić je došao u Zvezdu u leto 2017. iz Alavesa, kao slobodan igrač, i ostavio dubok trag. U prvoj sezoni je odigrao 36 utakmica u svim takmičenjima (četiri gola), a u ovoj 27 (dva gola, tri asistencije). Bio je neizostavni deo tima koji je igrao u Ligi Evrope, a potom ostvario podvig plasmanom u Ligu šampiona i osvajanjem četiri boda u „grupi smrti“.

ZIMA NA „MARAKANI“

NISU NA PRODAJU

Marko Marin

El Fardu Ben

Ričmon Boaći

Milan Borjan

PRODUŽILI UGOVOR

Milan Pavkov

Filip Stojković

PREGOVORI OKO UGOVORA

Vujadin Savić

VEROVATNO ODLAZI

Nenad Krstičić

Dakle, ukoliko je verovati vestima s juga, Zvezda nije dobila ovu bitku, za razliku od prethodne dve u očuvanju tima. Podsećamo, Milan Pavkov i Filip Stojković produžili su ugovore i boravak na najvećem srpskom stadionu.