Partizanov novi stadion će izgledati OVAKO i sve tribine biće pokrivene! (FOTO)

Informer/V.Ž. | sport 2018-08-16 17:29:32 2018-08-16 17:29:32

Čelnici crno-belih pripremili projekat za renoviranje

EPA/Srdjan Suki

Čelnici Partizana su ekspresno pripremili projekat za renoviranje stadiona, posle kojeg bi njihov dom u Humskoj izgledao mnogo modernije i prihvatljivije za evropski fudbal

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno poručio da je država spremna da finansira rekonstrukcije četiri srpska stadiona, ali da ni Partizan, ni Zvezda, nemaju pripremljene projekte.

U Humskoj su munjevito reagovali i već su uradili gotovo ceo projekat, u koji ulaze pokrivanje sve četiri tribine, stavljanje grejača ispod travnate podloge, renoviranje lože na istoku i zapadu, podzemne garaže...

- Imamo idejni i stari projekat, verovatno ćemo se nadovezati na taj iz doba Žarka Začevića. Prioriteti su: pokrivanje stadiona, renoviranje loža, sređivanje zapadne i istočne tribine. Glavna stavka je pokrivanje, jer na taj način rešavamo i druge probleme na tribinama, kakvi su, na primer, propadanje stadiona - rekao je Miloš Vazura, generalni direktor Partizana, za Novosti i Žurnal.

A, krov sa grejačima rešava i čest problem tokom zime, kada sneg pokrije teren u Humskoj, koji mora lopatama da se čisti.

- Pokrivanjem stadiona rešavamo i grejanje. Videli smo u svetu, na tu konstrukciju stavljaju se grejači. Na taj način dobijamo i prostor za lože. Novi projekat stadiona podrazumeva i novu zgradu, svlačionice, medija centar - istakao je Vazura.

Na pitanje kada će krenuti radovi, direktor Partizana je rekao:

- Sve ide ubrzanom procedurom. Kad završimo papirologiju krećemo sa radovima. Obavešteni smo da je novac spreman da se uloži u renoviranje stadiona u Srbiji, ne samo Partizana i Crvene zvezde. Imali smo i prvi sastanak na nivou Grada Beograda, uveliko sređujemo dokumentaciju - dopunio je generalni direktor Miloš Vazura, uz napomenu da je oko 1.300.000 evra uloženo u poslednjih godinu dana na kupovinu i ugradnju elekotronskih kapija na ulazima i obnavljanje terena ispod istočne tribine.

Expand player
Pogledajte više