Milan Liverpul
Twitter/TheMilanBible
Milan Liverpul

Twitter/TheMilanBible

Milan Liverpul, Foto: Twitter/TheMilanBible

Prijateljsku utakmicu odigrale su legende Liverpoola i Milana na Anfieldu, gde su domaći slavili s 3:2 nakon nešto više od 80 minuta igre. Dva nogometna velikana odigrala su meč u gradu "Bitlsa" u znak sećanja na njihova dva epska finala Lige prvaka 2005. u Istanbulu (Redsi se čudesno vratili nakon 0:3 i slavili posle penala) te 2007. u Atini (Milan se osvetio golovima Filipa Inzagija).

PROČITAJTE JOŠ:

Danas na Enfildu bio pravi fudbalski praznik, a krcate tribine su tekom cele utakmice jednako pljeskale i jednoj i drugoj ekipi na sjajnim akcijama, potezima, golovima. Prije nego što opišemo događaje s utakmice, ovako su izgledale startne postave od kojih zastaje dah svim ljubiteljima fudbala. 

LIVERPULOVE LEGENDE (4-3-3): Dudek - Džonson, Karager, Hipia, Ager - Kenedi, Džerard, Kvarme- Luis Garsia, Fovler, Kujt.

Trener: Keni Dagliš

MILANOVE LEGENDE (4-3-1-2): Dida - Kafù, Kostakurta, Kaladze, Seržinjo - Pirlo, Gatuzo, Ambrozini - Rui Kosta, Kaka - Inzagi

Trener: Karlo Anćeloti

Meč je odigran dva puta po 40 minuta, a toliko legendi na jednom mestu vratilo nas je direktno u neku divnu prošlost. Prvi je zapretio Milan preko Inzagija, koji je pokušao zabiti gol ali je poslao loptu daleko od gola. Međutim, u 16. minuti odgovorio je Liverul - Dirk Kujt je sjajno ubacio s desne strane pred gol za usamljenog Luisa Garsiju, a Španac je glavom s nekoliko metara poslao loptu pored desne stative za uzdahe na Enfildu.

Ipak, devet minuta kasnije Robi Fovler nije promašio. Adam Džonson je ubacio u srce šesnaesterca, a Fovler je bio brži od 52-godišnjeg Alesandra KostaKurte i spretno je zabio u donji desni ugao za vođstvo domaćih.

PREDLAŽEMO VAM I:

U drugom delu Dagliš i Ijan Ruš i na drugoj strani Anćeloti, izvršili su izmene pa je Didu na golu gostiju zamijenio Kristian Abijati, a kapitulirao je u 51. minuti. Nakon odličnog proigravanja i oči u oči s njim našao se Djibril Sise te mu je poslao loptu kroz noge u mrežu za 2:0.

Delovalo je da je Liverpul spremniji i mlađi te da će lako zadržati prednost, ali se onda probudio stari majstor Andrea Pirlo. Kaka je srušen na rubu šesnaesterca, a Pirlo je u 61. minuti iz slobodnog udarca maestralno pogodio za 2:1. Golman Sander Vesterveld nije se ni pomaknuo, već je samo pogledom, poput svih na tribinama, uspeo ispratiti sjajan pogodak italijanskog majstora.

Đuzepe Pankaro primio je loptu s leve strane, namestio se i sa ivice šesnaesterca plasiranim udarcem prekrasno pogodio pod prečku za 2:2 i veliki pljesak engleskih navijača, ali i italijanskih čiji su se pesme mogle čuti tokom meča, a pevalo se klubu, Inzagiju, Kaki, ali i gradskom rivalu Interu...

I kada se činilo da će spektakl završiti remijem, samo dve minute kasnije Džerard je doneo pobedu Redsima. Strpljivo i znalački Steve G se oslobodio čuvara i sa ivice šesnaesterca precizno, kao u najboljim danima, pogodio suprotni levi ugao, a lopta se od stative odbila, i završila u mreži za konačnih 3:2.

Nema sumnje da je ova utakmica probudila stare emocije i sećanja na jedan od najboljih finala Lige Šampiona!