Stojković: I Srbi su postajali Muslimani!

V. Zogović | sport 2017-12-15 18:56:24 2017-12-15 18:56:24

Vladimir Stojković, čuvar mreže Partizana i fudbalske reprezentacije naše zemlje, podelio je Srbiju kada je 2010. odlučio da posle Crvene zvezde i epizoda u nekoliko inostranih klubova, karijeru nastavi u dresu tima iz Humske.

marko djokovic

On je dao interesantno objašnjenje kako se postaje navijač "večitih rivala".

Navijači crno-belih su u početku bili skeptični, međutim, Stojković ih je sjajnim partijama vrlo brzo ubedio da je istinski partizanovac, pa se danas, skoro deceniju kasnije, sa tribina stadiona u Humskoj neretko može čuti skandiranje: „Stojke, Stojke, Stojke”.

Golman svetskog kalibra nedavno je za zvanični TV kanal crno-belih govorio o prelasku iz jednog u drugi navijački tabor.

- Po mišljenju navijača, mi bi trebalo da gledamo za koga je navijao čukundeda. Ipak, negde mora da se preseče. Kao što je posle rata veliki broj muslimana prešao u Srbe, a i veliki broj Srba uzeo muslimansku veru. Ne znam da li je moj čukundeda navijao za Partizan, ja sam kao dete bio pristalica Crvene zvezde, ali to mora negde da se preseče - naglasio je jedan od najzaslužnijih fudbalera Partizana za ovogodišnji uspeh na evrosceni.

Njegovim stopama letos je pošao Ognjen Ožegović, nekadašnji centarfor najljućeg rivala Crvene zvezde, a sada uzdanica „parnog valjka“ .
- Verovatno će sada moji i Ožegovićevi potomci navijati za Partizan. Imate slučajeve u porodici da jedan brat navija za Crvenu zvezdu, a drugi za Partizan, ili je otac pristalica crveno-belih, a sin crno-belih. I to se jednog dana promeni. Mora nešto da se desi da počneš da navijaš za jedan klub - zaključio je Vladimir Stojković.

Popularni Stojke je do sada u crno-belom dresu skupio 167 nastupa, a prethodnih dana se dosta spekuliše o tome da će u januaru napustiti klub iz Humske.

Expand player
Pogledajte više