NOLE U DRUŠTVU POZNATOG MILIONERA "BODRIO" CRNO-BELE Rus gledao Partizan u Monaku, a nekada je kupio Almamija Moreiru, ljubimca "grobara"
Foto: Printscreen/Printscreen

Košarkaši Partizana uspeli su da savladaju Monako (88:84) na gostujućem terenu i izbore plasman u Top8 fazu Evrolige, a među nekoliko hiljada navijača Partizana koji su posetili Monte Karlo podršku crno-belima pružila je i porodica Đoković. Novaka čeka turnir u Monte Karlu, a Stefan ni slučajno nije želeo da propusti meč svog omiljenog tima, pa su Đokovići porodično stigli u halu! 

Novak je privukao mnogo pažnje tom prilikom, a posebno zanimljiv bio je njegov pozdrav sa jednim starijim gospodinom na početku susreta. Mnogi su se pitali ko je čovek sa kojim se Đoković pozdravljao - reč je o čoveku koji stoji iza košarkaškog kluba Monako! Aleksej Fedoričev, rođeni Moskovljanin je biznismen sa mađarskim i urugvajskim pasošem koji već godinama živi u Monte Karlu i odatle upravlja svojim poslovima.

Od januara 2022. godine od je prvi čovek košarkaškog kluba, a još pre više od 15 godina želeo je da kupi istoimeni fudbalski klub. Tada mu to nije dozvoljeno, ali je postepeno ulazio u klub kao investitor, pa je sada predsednik i glavni sponzor tima koji će igrati četvrtfinale Evrolige. 

SRCE ŠAMPIONA Ovaj čovek je neuništiv, Marej doneo veliku odluku

Inače, košarka nije prvi sport za koji se Fedoričev zanima. On je svojevremeno igrao bandi - nama malo poznati sport sličan hokeju na ledu, a kasnije je bio vlasnik fudbalskih timova u Rusiji. Poznat je njegov mandat na čelu Dinama iz Moskve, pošto je između 2004. i 2007. godine redovno kupovao Portugalce nakon što su ga impresionirali rezultati Porta i nacionalnog tima te zemlje. U jednom od takvih poduhvata od Standarda iz Liježa kupio je Almamija Moreiru - koji je kasnije postao baš Partizanova legenda!

Fedoričev je u Rusiji bio vlasnik i fudbalskog kluba Rostov, ali njegovi poslovi već dugo nemaju veze sa zemljom u kojoj je rođen. Davne 1994. godine osnovao je firmu Fedcom u Monaku, a njegova kompanija godinama se nalazila i na dresovima fudbalskog kuba kao glavni sponzor. Njegove kompanije su se uglavnom bavile trgovinom veštačkih đubriva i žitarica. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading