DA SAM JA BIO TAMO, SVE BIH POMLATIO Bivši košarkaš Zvezde progovorio o tuči u Madridu
Foto: EPA/EPA

 

Legendarni srpski košarkaš, nekadašnji centar Crvene zvezde, Cibone i mnogih evropskih klubova Mirko Milićević bio je poznat kao čovek koji je na terenu lako "ulazio u frku".

U svakom trenutku je bio spreman da odbrani saigrače i da se bez mnogo razmišljanja suprotstavi svima. A malo je bilo većih i jačih od njega. To su na svojoj koži najbolje osetili veterani Litvanije, ali i košarkaši PAOK u decembru 1989. godine, kada je u Pioniru došlo do velike tuče sa Crvenom zvezdom.

Mirko je tada skočio da odbrani najboljeg prijatelja Zorana Radovića i ekspresno, kako kaže, patosirao nekoliko grčkih košarkaša. Zato smo ga i pitali šta misli o sukobu koji se desio u drugom meču serije četvrtfinala Evrolige između Reala i Partizana u Madridu.

- Ja bih sve pomlatio da sam bio u koži nekog od igrača, verovatno bih dobio doživotnu suspenziju! Na mene niko nikad nije kretao, jer nije smeo. Uvek sam išao da branim saigrače. Kako je to samo lepo napravila Evroliga, jedini način da Real pobedi u seriji je bio taj da se nešto iskopa. Pa tako u naredne dve utakmice za Partizan nisu igrali dvojica najboljih - Panter i Lesor. Očekivao sam da i u petoj utakmici ponovo nešto zakuvaju jer ih je Partizan odvaljivao - kaže Milićević za Kurir.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading