Tanjug
Foto: Tanjug/Tanjug

"Orlovi" su bili bolji i od Bosne i Hercegovine i od Poljske, a sada se javnosti obratio i selektor Svetislav Pešić.

Na samom početku, selektor je pohvalio organizaciju i uslove u Pazovi koji su, prema njegovim rečima, upotpunile svako dešavanje, a onda je prešao na ono što sve zanima – naša selekcija.


- Entuzijazam je bio na vrhunskom nivou, uprkos nekim problemima. Ali, kako ja kažem – nema problema, nego rešenja. Naravno da nam je žao da Jaramaz i Pokuševski nisu mogli da se priključe timu, ali sada imamo i situaciju sa Trifunovićem i Smailagićem, oni su još u procesu rehabilitacije. Očekujemo svakog dana da se priključe ekipi - započeo je Pešić.

BRUTALAN UDARAC ZA AMERIKU Reprezentacija SAD poražena već na početku priprema

Što se tiče ostalih igrača, Pešić nije krio zadovoljstvo.

- Dosta dobar odnos. Igrali smo dve utakmice, koje su bile kao trening. Nije bilo nikakvih tajni, već samo želje da budemo sami, da možemo da treniramo, a ne da igramo. To se pokazalo pun pogodak. Imali smo dobre, agresivne i ambiciozne protivnike koji se spremaju za kvalifikacije. Dosta dobro je prošlo.

Tanjug

Tanjug

 

Otkrio je kakvi izazovi dalje očekuju "orlove".

- Očekuju nas sada ove utakmice, pa "Akropolis" turnir u Atini. To su prve zvanične utakmice. Mi smo još u procesu uigravanja, ali želimo da se pokažemo u najboljem svetlu - naveo je selektor.

Bogdanović i Jović su tu, a njihov značaj uviđa i sam Pešić istakavši da ceni i poštuje njihovo zalaganje. 

- Radujem se Joviću i Bogdanu, Bogdan je pokazao ne samo individualni kvalitet, već je vođa tima i posvećen i sebi i drugima. Uvek kažem da se posveti samo sebi i pomažeš ekipi punom snagom. Veoma poštujem odluku Stefana Jovića da u jednoj teškoj situaciji sa obzirom na zdravstvenu situaciju u njegovoj porodici. Priključio se reprezentaciji, njegovo iskustvo i znanje odmah se to primetilo. Olakšanje za sve ostale igrače zbog njegovog iskustva, on će da pomogne Guduriću i Avramoviću koji su pokazali da će biti prave vođe na pozicijama koje su veoma važne. Radujem se da su i Stefan i Bogdan u ekipi njihovo znanje će mnogo značiti.  

Svetislav Pešić

AP/Petr David Josek

 

Najveće muke su uvek povrede. To brine i selektora našeg nacionalnog tima, ali vera u nešto veliko ipak ne nedostaje.

- Uvek je ekipa sastavljena i od mladih i od iskusnih. Simanić i Petrušev, Nikola Jović koji je po prvi put ovako, već je bio priključen u prozorima, napredovao je dosta i ojačao. Igra sa mnogo samopouzdanja, zadovoljni smo kako se ponaša, daju dodatni entuzijazam i srećni smo da su tu. Ukupno gledano, sve je dobro, samo da nas malo zdravlje posluži, da nas povrede mimoiđu i mislim da bismo mogli da napravimo dobru ekipu koja može da ostvari ciljeve koje smo postavili bez obzira na sve - zaključio je Pešić u obraćanju javnosti.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading