Košarkaši Srbije
Foto: Privatna arhiva/FIBA

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas da je najvažnije da je njegov tim pobedio Portoriko u drugom kolu grupe B na Svetskom prvenstvu u Manili. Srbija je ranije danas savladala Portoriko 94:77 i kolo pre kraja obezbedila plasman u narednu fazu takmičenja.

- Portoriko je tim koji insistira na brzoj i agresivnoj igri. U slučaju da ne uspete da zaustavite tranziciju u velikom ste problemu. Mi smo u prvom poluvremenu uspeli u tome, u nastavku je došlo do pada, ali je najvažnije da smo stigli do pobede - rekao je Pešić na konferenciji za medije.

On je istakao da na Mundobasketu ne sme da bude opuštanja.

Košarkaši Srbije

FIBA

 

- Ovo je Mundobasket, ne Ol star utakmica. Protivnik je igrao onoliko koliko smo mu dozvolili. Više ne razmišljamo o Portoriku, već o Južnom Sudanu, nemamo vremena da razmišljamo. Pokušavamo da iz svake utakmice nešto profitiramo. Nije dobro ako se dobije, a ne nauči nešto novo. Ova utakmica nam je pokazala šta treba da radimo i odlično je što se ovo izdešavalo - dodao je Pešić.

On je ponovio da je Srbija zasluženo pobedila.

- Bilo je dosta dobrih stvari. U trećoj četvrtini smo im dali inicijativu kao u fudbalu, oni su se rastrčali i pokazali su malo ponos. Oni znaju da igraju košarku, to su pokazali. Okrećemo se iskušenjima koja nas očekuju, a iskreno se nadam da ćemo u svakom narednom meču izgledati kao što je to bio slučaj u prvom poluvremenu protiv Portorika - dodao je selektor Srbije.

Srbija će u sredu igrati protiv Južnog Sudana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.     

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading