Mundobasket
Foto: AP/Michael Conroy (STF)

Kanada je u Manili, u duelu za treće mesto, posle produžetka savladala selekciju Sjedinjenih Država rezultatom 127:118 i prvi put u istoriji se našla na pobedničkom postolju.

Malik Bridžis je neverovatnom trojkom u poslednjoj sekundi, posle namerno promašenog slobodnog bacanja, Amerikancima obezbedio dodatnih pet minuta, ali je Kanada u produžetku, predvođena Šaj Gildžres Aleksanderom i Dilonom Bruksom, došla do trećeg mesta.

Selekcija SAD je pretrpela treći poraz na ovogodišnjem Mundobasketu i drugi šampionat uzastopno je ostala bez medalje.

Amerikanci su ostali na pet osvojenih broznanih odličja, najviše od svih, a ukoliko Srbija slavi u finalu protiv Nemačke postaće najuspešnija država u istoriji sa šest zlatnih medalja (računajući i Jugoslaviju). SAD imaju jednu manje.

Finalna utakmica između Srbije i Nemačke je u 14:40 časova. 

Amerika - Kanada (118:127)

Amerika: Edvards, Bridžes, Rivs, Portis, Branson, Hart, Halibarton, Kesler, Džonson, Bankero, Ingram, Džekson 

Kanada: Dort, Aleksander-Voker, Didžus Aleksander, Ejdžim, Pauvel, Beret, Aleksander, Olejnik, Edej, Šrub, Bruks, Bel-Hejns

Produžeci: 

5. minut - Kanađani su na pragu pobede! 

4. minut - Smanjuju prednost Kanade Amerikanci, sve u svojim rukama imaju Kanađani (115:120)

2. minut - Serija Kanađana (112:116)

Četvrta četvtina: 

40. minut - Kakva drama! Bilo je 111:107 za Kanadu, Amerikanci su namerno omašili drugo bacanje, a onda pogodili trojku iz ćoška za izjednačenje! (111:111)

39. minut - Sedma trojka Bruksa i Kanada ponovo vodi 106:105. Edvards uzvraća i pogađa za dva te vraća prednost Amerikancima (107:106), ali je Bruks fauliran. Ipak, promašio je jedno bacanje i u finiš se ušlo u egalu (107:107) 

38. minut - Posle serije grešaka na obe strane Bridžis pogađa trojku uz faul, ali promašuje dodatno bacanje i donosi Amerikancima plus dva (105:103).

36. minut - Beret je promašio otvorenu trojku za Kanadu, ali je potom pogodio za dva i novo vođstvo svog tima - 100:98. Amerikanci su tražili tajm-aut

35. minut - Gledaćemo veliku dramu u finišu ovog meča. U poslednjih pet minuta ulazimo uz rezultat SAD - Kanada 98:98!

34. minut - Potpuni preokret Amerikanaca koji sada vode sa 96:94!

 33. minut - Serija grešaka Kanade i pogodaka Amerike koja smanjue prednost na samo tri poena (91:94). Halibarton pogađa još jednu trojku za seriju od 10:0 i izjednačenje (94:94)

32. minut - Dve trojke u jednom napadu promašili su Kanađani, ali je Olinik uspeo da pogodi iz reketa posle skoka i to uz faul, te je razlika ponovo plus deset (94:84).

31. minut - Četvrtinu je otvorio Edvards koji je sa dva pogođena slobodna bacanja smanjio na 91:84.

 

Treća četvrtina: 

28. minut - Velika borba na terenu, niko ne želi da podigne gard, te gledamo još jedan meč sa velikim brojem poena. Trenutno se u ovoj igri bolje snalaze Kanađani koji u finišu treće četvrtine imaju plus devet (78:87).

27. minut - Nesportska greška Amerikanaca iz koje Kanađani stižu do samo dva poena i vode sa plus šest (79:73).

26. minut - Bridžis pogađa trojku i smanjuje zaostatak Amerike na minus jedan, ali Gildžes-Aleksander daje koš uz faul i vraća na plus četiri za Kanadu (77:73). Dok se Amerikanci i Kanađani bore za bronzu, jedan navijač na tribini zaprosio je svoju devojku.

24. minut - Nastavlja se revolveraški obračun, Kanađani pogađaju iz svih pozicija, ali ne daju se ni Amerikanci. Trenutno je plus pet za Kanadu.

23. minut - Amerikanci se drže i serijom 5:0 smanjuju zaostatak na dva poena - 65:63. Kanada će pokušati da iseče ovo tajm-autom.

 

 

22. minut - Kesler postiže prve poene za Amerikance u drugom poluvremenu, ali Dilon Bruks pogađa i šestu trojku za 65:58. Bruks je danas nezaustavljiv.

Druga četvrtina: 

18. minut - I dalje se igra u "ol-star" modu. Odbrane ne mogu da zaustave skoro niti jedan napad, a meč je skoro u potpunom egalu. Ipak, mala prednost je na strani Amerike koja vodi sa 54:52.

17. minut-  Totalni egal se nastavlja, Amerikanci vode sa 47:46 i Stiv Ker traži tajm-aut. Portis i Rivs trenutno su najefikasniji u ekipi Sjedinjenih Američkih Država sa po deset poena, dok kod Kanađana Bruks ima 13 poena.

15. minut - Deluje da će ovo biti neizvesna utakmica, Kanađani trenutno imaju dva poena prednosti - 44:42.

14. minut - Bruks i Gildžes-Aleksander prekidaju seriju Amerikanaca i vraćaju vođstvo Kanadi, trenutno je 42:40

13. minut - Totalni preokret Amerikanaca, serija se ne prekida i četa Stiva Kera stiže do prve prednosti na meču - 38:36.

Prva četvrtina: 

9. minut - Amerikanci igraju bez odbrane! Kanada je na plus 13 (34:21) i deluje da ova reprezentacija više želi bronzu.

8. minut - Kanađani se ne gase! Nova trojka, ovog puta Bereta, za najveću prednost do sada - plus 11! Uspeli su Amerikanci da vrate na minus devet, ali je Olinik pogodio uz faul i Kanađani su stigli do 31:19. Ovo preti da bude utakmica sa najvećim brojem poena u dosadašnjem toku šampionata.

7. minut - Edvards je posle tajm-auta pogodio za dva, ali Kanađani su momentalno uzvratili i ostali na plus deset.

6. minut - Kanađani imaju plus deset - 23:13 i Stiv Ker je prinuđen da traži tajm-aut!

3. minut - Amerikanci su serijom 6:1 stigli do tri poena zaostatka. Raspoloženi Bruks je pogodio trojku i vratio Kanadi šest poena prednosti.

2. minut - Nastavili su košarkaši Kanade u istom ritmu, te su posle dva minuta igre imali prednost od 8:2.

1. minut - Kanađani su bolje krenuli u meč i otvorili su ga serijom 5:0.

10.20 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču za bronzu između Kanade i Amerike. Uz alo.rs pratite uživo ko će osvojiti treće mesto na Mudnobasketu. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading