LOŠE VEČE SRBINA Bogdanović podbacio, Niksi izjednačili
EPA/Erik S. Lesser

Njujork Niksi su izjednačili na 1:1 pošto su četvrtfinalnoj seriji Istočne konferencije kod kuće pobedili Atlantu 101:92. Bogdan Bogdanović je imao veoma loše veče, šutirao je trojke 2/13, pa je jedan od najvećih krivaca za neuspeh Hoksa, ali ekipi iz Atlante ostaje za utehu da i dalje "ima brejk" prednosti.

Zanimljivo je da uprkos očajnom šutu za tri Bogdanović stigao do 18 poena, ali ključne šuteve nije pogodio, pa su Niksi uspeli da upišu prvu pobedu u seriji. Srbin je za 35 minutana parketu zabeležio učinak od 18 poena, šest skokova i tri asistencije - ali i izrazito loš procenat šuta za tri poena: od 13 pokušaja ubacio je samo dva. Najbolji je, kao i uvek, kod Atlante bio Tre Jang sa 30 poena i sedam asistencija. Domaće je ka pobedi predvodio raspoloženi Derik sa 26 poena, a po 15 su dodali Redži Bulok i Džulijus Rendl. 

Filadelfija je u drugom meču četvrtfinalne serije Istočne konferencije rutinski savladala Vašington (120:95) i stigla do 2:0. Najbolji tim Istoka u regularnom delu sezone potvrdio je dominaciju na domaćem terenu. Ben Simons, koji je prošli meč završio sa svega šest poena, ubacio je čak 22, koliko i Džoel Embid, dok je Tobajas Heris za 23 minuta stigao do 19 poena. Na drugoj strani, usamljeni Bredli Bil nije mogao sam. Ubacio je 33 poena, ali nije imao podršku tima. Najbliži po broju ubačenih koševa bili su mu Hačimura i Gaford sa 11. Rasel Vestbruk je imao veče za zaborav, meč je završio sa 10 poena, uz očajan šut iz igre 2/10. Da stvar bude još gora po Rasa, u poslednjoj četvrtini je povredio zglob.  Davis Bertans nije uspeo da postigne koš na ovom meču, posle 24 minuta na parketu morao je van zbog sakupljenih faulova.

Juta je lako savladala Memfis i tako izjednačila na 1:1 u seriji. Dža Morant je postigao 47 poena u poraženoj ekipi, dok je efikasniji od ostalih u timu Jute bio Donovan Mičel sa 25 poena. Njega je pratio Rudi Gober sa 21 poenom, odnosno Majk Konli sa 20. 

Za više sportskih vesti zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading