TEŽAK PORAZ DALASA Nurkićev Portland zaustavio Dončića, Slovenac ispod proseka (VIDEO)
Foto: AP/AP/Richard W Rodriguez

Bila je ovo noć bez srpskih košarkaša u NBA ligi, pošto je jedini koji je to potencijalno mogao da uradi, Bogdan Bogdanović, propustio meč Atlante zbog povrede protiv Toronta na gostovanju. 

Nije ipak prošlo bez igrača sa područja bivše Jugoslavije, pošto smo gledali interesantan, direktan dvoboj Jusufa Nurkića protiv Luke Dončića, koji je bez većih problema pripao ovom prvom - 136:119.

Bio je to sjajan duel Portlanda u svakom smislu, pošto su uspeli da u potpunosti onemoguće Luku da uradi bilo šta i ostavili su ga daleko ispod svog proseka. Samo 15 poena dao je Dončić uz šest skokova i 10 asistencija, imao je užasnih 7/19 iz igre, a nije dao nijednu trojku iz pet pokušaja, sa linije penala takođe je imao 1/6.

SLABO IZDANJE BOGDANOVIĆA Srbin šutirao ali i dosta promašivao, Atlanta izborila pobedu, na parketu i Marjanović (VIDEO)

Ni ostali nisu bili blistaviji, pa je Dinvidi ubacio 25 poena za dalas, a Balok je došao do 24 i to su jedina dva igrača Maveriksa koja su bila na očekivanom nivou. 

Sa druge strane, više nego raspoložen bio je Dejm Lilard sa 36 poena, dok je uz to sakupio pet skokova i 10 asistencija, a posebno se istakao i pomenuti Nurkić sa dabl-dablom od 22 poena i 11 skokova uz Simonsa koji je dodao poen manje.

Svi timovi večeras ubacili su preko 100 poena, pa je tako Filadelfija dobila Jutu u gostima (117:118), Minesota je savladala Klivlend kod kuće (110:102), Atlanta je kao što smo pomenuli dobila Toronto na gostovanju (103:114), Memfis se izborio sa Indijanom (112:130), a Boston je slavio u Šarlotu (106:122). 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading