Batler i Jokić
Foto: AP/AP Photo/Rebecca Blackwell

U moru dobrih, evo i jedne loše vesti za Nikolu Jokića. Već tokom šampionskog slavlja koje je usledilo posle pobede u petom meču finala NBA lige nad Majamijem počelo je da se spekuliše da će jedan od ključnih igrača tima napustiti ekipu. 

U pitanju je univerzalac na spoljnim pozicijama Brus Braun. Ovaj bek koji je za Denver igrao i na poziciji krila stigao je u Nagetse u julu prošle godine kada je potpisao dvogodišnji ugovor vredan 13.000.000 dolara, ali je druga godina opciona. Sada on može da iskoristi tu opciju i da za 6.800.000 dolara ostane u Koloradu. Ali mu ne pada na pamet da to uradi! 

BILO JE NEŠTO POSEBNO U NJEMU Oglasio se otac Nikole Jokića posle senzacionalne titule Denvera

Jokić ušao u istoriju

AP Photo/Wilfredo Lee

 

-Ovaj momak će da bude plaćen - vikao je Eron Gordon koji je sa Braunom došao na konferenciju za medije posle osvajanja titule, a Braun je na pitanje da li ostaje u timu odgovori sa "Sigurno". Ipak, Denver ima problem sa budžetom. 

Nikola Jokić, Džamal Marej, Majkl Porter, Eron Gordon i Kentevijus Koldvel-Poup redom imaju velike ugovore i prosotra za Brauna nema! Denver može da mu ponudi 7.800.000 dolara, ali to je sve. S obzirom na to da je u plejofu prosečno davao 12,1 poen uz 3,9 skokova i 1,9 asistencija za 26,5 minuta a u regularnoj sezoni 11,5 poena i 4,1 skok uz 3,4 asistencije, teško da će pristati na bilo šta ispod 10.000.000 dolara po godini. 

To bi moglo da bude problem za tim koji je sa njim u ekipi konačno "kliknuo", ali Sten Krenke koji je vlasnik Denvera ima dovoljno novca i za plaćanje penala i poreza na luksuz. Šampionski tim mora ostati na okupu!

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading