Nikola Jokić
Foto: AP/AP/Jack Dempsey

Predvođeni sprskim centrom Nikolom Jokićem, osvojili su svoj prvi šampionski prsten.

Ekipa Majka Melouna je na svom terenu slavila u petom meču protiv Majami Hita sa 94:89 i dobila je finalnu seriju sa 4-1. Nikola Jokić je ponovo bio najbolji pojedinac svog tima, a za sve pokazano tokom odlučujućih pet mečeva dobio je MVP priznanje.


Nagetsi su tako došli do prvog šampionskog prstena. 

A da li znate zašto prvaci dobijaju prsten? 

Dodela prstena šampionu je tradicija u Sjedinjenim Državama, nešto što se radi i u ostalim takmičenjima - kao što su NHL, MLB ili NFL. Ovaj prsten se dodeljuje igračima pobedničkog tima, stručnom štabu, pa čak i glavnim menadžerima.  

DENVER SE OVOME NIJE NADAO Loše vesti stigle iz Kolorada odmah posle finala, neočekivan odlazak na pomolu?

Dizajn NBA prstena od 1969. do 1983. imao bi standardni izgled, ali danas svaki tim može imati svoj dizajn i NBA je odgovorna za odgovarajuće troškove. 

Promenom dizajna menja se i količinu dijamanata i dragog kamenja kojima je prsten ukrašen. Ova varijacija nema veze sa "vrednošću" tima, već zavisi od elemenata koji su potrebni da bi zlatar napravio željenu sliku.

Kao što je pomenuto, svake godine vrednost prstena varira, ali uprkos tome postoji minimalna i maksimalna cena. Procenjuje se da vrednost ove nagrade varira između oko 50 hiljada i 150 hiljada dolara. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading