DVOJICA NA ZAVRŠNOM SVETSKOM KUPU Ivić hrabro ispao, Inđić i Ivanišević briljirali
EPA-EFE/OLAF KRAAK

Okončane su kvalifikacije ECU za Svetski kup za 2021. godinu.

Ono što su danas pokazala trojica naših reprezentativaca nagoveštava da će Srbija na predstojećim takmičenjima, kada su u pitanju ekipna takmičenja, biti opet velesila.

Ivić je ta karika koja je falila ovoj reprezentaciji. Briljantan, maštovit, hrabar beskompromisan takmičar, pokazao je da ne respektuje rivale i sa mnogo većim rejtingom.

On je doneo svežinu u našoj reprezentaciji. Iako se Svetski kup ne igra ekipno, prisustvo naših takmičara na jednom mestu doprinelo je da jedan drugog inspirišu, vuku i nadgrađuju. Upravo su danas njih trojica, dve generacije, izvukli jedan iz druguga ono najbolje.

Danas je naš najmlađi takmičar ispao, ali način na koji je to učinio u dvoboju protiv Motiljeva zaslužuje aplauz.

Juče je imao pobedu u džepu, danas je odmah remizirao, ušavši u ubrzani završetak i još dve partije. Ipak, nije uspeo iako je od samog starta u prvoj partiji jurnuo na Motiljeva. To ga je koštalo poraza. U drugoj partiji Motiljev je igrao sigurno i nije dozvolio iznenađenje, pa je druga partija završena remijem.

Inđić je posle jučerašnje tvrde partije, u drugoj jurnuo i praktično, kao nekada Muhamed Ali, bez garda razbio Aleksandra Dončenka. Inđić je pokazao da je sazreo za napad na klub 2700 rejtinga.

Najstariji, ali još u dobrim godinama, Ivanišević je pokazao zašto je dugo godina naša najbolja tabla. Pravi je primer profesionalizma i sigurno jako pozitivno utiče na mlađe igrače.

Danas mu je bio dovoljan remi protiv Bluebauma, ali je on, slično Inđiću, ušao u „pesničenje“, pa ko koga obori. Sa kvalitetom manje, ali sa dva opasna pešaka neumoljivo je jurnuo po damu u isto vreme braneći nimalo naivan napad protivnika. U ovoj partiji presudio je Ivaniševićev belopoljni lovac, koji je izgledao kao dama.

Važniji rezultati današnjih partija: Velimir Ivić - Aleksander Motiljev 0,5:0,5, Ivan Ivanišević - Matijas Bluebaum 1:0, Aleksander Dončenko - Aleksandar Inđić 0:1, Salgado - Fedosev 0:1, Aleksenko - Krasenkov 0:1, Artemiev - Študer 1:0, Predke - Nasuta 1:0, Afanasiev - Inarkiev 0,5:0,5, Ngujen - Grandelius 1:0, Esipenko - Šimanov 0,5:0,5,  Kolars - Sjugirov 0,5:0,5, Drev - Zvjagincev 0,5:0,5, Čeparinov - Krjakvin 1:0, Giharo - Demčenko 0,5:0,5, Lupulesku - Heberla 1:0.

Inđić i Ivanišević su se plasirali u razigravanje za vredne nagrade.

Sutra će 36 najboljih igrati devet partija uz tempo igre 10 minuta i tri sekunde.

Treba napomenuti da su sa prostora bivše Jugoslavije još dva igrača izborila plasman među 36 najboljih, Martinović i Brkić iz Hrvatske.

Trideset najboljih će biti nagrađeno i deliće nagradni fond od 32.000 evra.

U toku jutra saznaćemo parove za razigravanje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading