IVER NE PADA DALEKO OD KLADE Sin legende Zvezde postao junak crveno-belih, pa poručio: Tata mi je najveća podrška
RK Crvena zvezda

Pet godina prošlo je od prve pobede Crvene zvezde u prvom kolu ARKUS lige. U utorak je u "Šumicama" pao pančevački Dinamo (35:33), a jedan od najzaslužnijih za tako nešto bio je mlađani Nikola Perić.

Sa svojih 19 godina, Nikola Perić je u toku jučerašnje utakmice debitovao za Crvenu zvezdu, a kada se meč lomio, poput znatno iskusnijih kolega istupio je i svoj tim odveo ka trijumfu, prvom posle devet utakmica protiv Pančevaca.

- Za jučerašnju utakmicu kao i za naredne smo se spremali odličnim radom. Svi smo jedva čekali da počne i cela ekipa je ušla u utakmicu sa velikom željom i voljom da se pobedi - započeo je Perić za "Sportske", i potom nastavio:

- Svaki debi je za mene poseban. Lep je to osećaj, ponekad i težak jer je to ipak prva utakmica za novi tim… Utakmica je bila odlična igrali smo protiv jednog od favorita za titulu ove sezone i mislim da je cela ekipa pokazala da ima želju i srce koje je ostavila juce na terenu, borili smo se do zadnjeg sekunda davali sve od sebe i na kraju zasluženo pobedili.

IVER NE PADA DALEKO OD KLADE Sin legende Zvezde postao junak crveno-belih, pa poručio: Tata mi je najveća podrška

RK Crvena zvezda

 

Nikola Perić je sin proslavljenog srpskog rukometaša Dejana Perića koji je pune dve decenije branio boje naše zemlje u sva tri njena oblika (SFRJ, SCG i Srbija). Počeci seniorske karijere vezuju se za Crvenu zvezdu odakle se potom otisnuo u svet. Za reprezentaciju je osvajao bronze na Evropskim i Svetskim prvenstvima, zlato na Mediteranskim igrama i srebro na Igrama dobrih volja. 

- Moj osećaj je izvanredan... Presrećan sam dolaskom u Zvezdu gledajući na to da je i moj tata igrao tu i da se ta tradicija nastavlja. Ciljevi su mi da napredujem uz dobar rad i ljude u ovoj ekipi, da rastem i kao igrač i čovek… Kao ekipa uvek ćemo ući u utakmicu da je pobedimo nebitno protiv kojeg protivnika igramo, jer svaka utakmica i svaki rival može da se pobedi".

Otac Dejan je njegov najveći navijač, a šta mu je poručio pre i posle debija?

- Tata mi je najveća podrđka i kao što mi uvek pre svake utakmice kaže, tako mi je i sada rekao - da je uz mene kako god bilo na utakmici, da dam sve od sebe i da me voli više od svega. A nakon debija, bio je presrećan i ponosan i rekao mi je da u sledećoj utakmici gledam da bude još bolje.

Neizostavna želja je i dres reprezentacije.

- Nadam se da ću jednog dana svojim radom zaslužiti da budem pozvan u "A" selekciju, ali dug je put do toga. Puno utakmica, dokazivanja i rada - završio je Perić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading