SKANDALOZNO PRVENSTVO Posle afere oko špijunaže Srbije, priča se o nameštenom meču (VIDEO)
Printscreen

U poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva za rukometašice i to u grupi koja se igrala u Podgorici, neverovatan finiš meča odigrale su Španija i Nemačka (23:21).

Na kraju su devojke iz Španije pobedile tačno onom razlikom koja im je bila potrebna da u drugu fazu prenesu dva boda, iako nekoliko sekundi pre kraja nije tako delovalo.

 Pred poslednji napad Nemica na ovom meču, reprezentaciji Španije bilo je potrebno da prime gol. Zbog njihove pobede koja je bila evidentna (tri gola razlike), pravio se krug u kojem su pored ove dve selekcije još i reprezentativke Poljske. Da su Poljakinje išle dalje, Španija u drugu fazu takmičenja ne bi nosila bodove. Ali, Nemice nisu uradile svoj deo posla.

ŠOK Sve je otkriveno: Ovako su špijunirane rukometašice Srbije - pukla strašna bruka (FOTO)

U ključnim trenucima meča jedna od reprezentativki Nemačke napravila je korake kada je krenula u prodor, a sudije su odmah dosudile loptu za Španiju.

Mestu na kojem je napravljena greška pritrčala je Dženifer Gutjerez i veoma staloženo loptu lansirala na drugi kraj hale! 

Moglo bi da se priča o tome da je pokušala da iznenadi Nemice i zatrese im mrežu pre nego što se vrate u odbranu, ali druga teorija mnogo je logičnija. Španiji nije bilo potrebno da postignu već da prime gol. Da je Gutjerez bila precizna, u narednu fazu išle bi Poljska sa dva boda i Španija bez bodova. Novu priliku su Nemice iskoristile, kroz ne baš sjajnu odbranu postigle su gol koji je napravio novi poredak na tabeli - Španija prenosi dva boda, a nemačka ide dalje bez bodova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading