NOLE, KOŠARKA, ATLETIKA, FUDBAL Evo šta nas sve očekuje u sportskoj 2023. godini
EPA-EFE/DAVE HUNT

Prethodna 2022. godina donela nam je mnogo radosti na sportskom polju. Naravno, osim lepih, bilo je i onih tužnih trenutaka, ali, sve je to sastavni deo sporta. 

U novoj, 2023. nas čeka pregršt novih sportskih nadmetanja i takmičenja koje će, nema sumnje, pratiti cela planeta. 

Evo koji su to najvažniji sportski događaji u narednoj godini, pa krenimo redom. 

Januar - Povratak Novaka na Australijan Open i borba za 10. titulu! Srpski rukometaši igraju na SP!

Prvi mesec u godini je rezervisan za prvi teniski grend slem u sezoni - Australijan Open koji se igra od 16. do 29. januara. Svi se sećamo kako se Novakov boravak u Australiji završio prošle godine, ali sada se Đoković vraća u zemlju kengura jači nego ikada i boriće se za svoj 10. pehar u Melburn parku. 

NOLE, KOŠARKA, ATLETIKA, FUDBAL Evo šta nas sve očekuje u sportskoj 2023. godini

EPA-EFE/DAVE HUNT

 

Pored Australijan Opena, od većih takmičenja u februaru nas čeka i Svetsko prvenstvo za rukometaše (11. - 29. januar). Održaće se u Poljskoj i Švedskoj. Naša reprezentacija će otputovati u Poljsku i takmičenje na šampionatu sveta započeti u Katovicama 13. januara, utakmicom sa Alžirom. Srbiji potom slede mečevi sa Nemačkom 15. januara i dva dana kasnije sa Katarom. 

Februar - Veliko finale NFL lige - Super Boul! 

Finalna utakmica NHL sezone privlači ogromnu pažnju. Američki fudbal je pored NBA lige i te kako popularan "preko bare", a u poslednje vreme Superboul je najgledaniji televizijski događaj u Sjedinjenim američkim državama. Nema sumnje da će tako i sada biti.  

April - Maj - Spektakl na pariskoj šljaci! Fajnal-for Evrolige u Kaunasu!

NOLE, KOŠARKA, ATLETIKA, FUDBAL Evo šta nas sve očekuje u sportskoj 2023. godini

Tanjug/Ap

 

Još jedno svetsko prvenstvo (15. april - 01. maj) biće održano u svetu sporta. Ali, ovog puta reč je o snukeru. Ljubitelji ove popularne igre nalik na bilijar, uživaće u bravurama Ronija O Salivena, Marka Selbija, Nila Robertsona i brojnih drugih majstora igre sa šarenim kuglama. Mesto održavanja je čuveni "Krusibl" teatar u Šefildu.

NOVAK POSLAO JAKU PORUKU Đoković: Posle svega što sam postigao...

Ali, ono što nas svakako najviše zanima je Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu - Rolan Garos (28. maj - 11. jun). Titulu brani Rafael Nadal, vladar pariske šljake, koji je prošle godine u četvrtfinalu bio bolji od Novaka Đokovića, pa nema sumnje da Nole želi revanš Špancu. 

Fajnal-for Evrolige održaće se Kaunasu u Litvaniji. Najbolje četiri evropske ekipe boriće se za titulu košarkaškog klupskog prvaka Evrope!

Jun - Veliko finale Lige šampiona u Istanbulu! 

Šesti mesec u godini je uvek zanimljiv jer se tada sezona u brojnim sportovima privodi kraju i dobijaju se šampioni i osvajaju titule. Tako će biti i ovaj put jer se 10. juna na "Ataturk stadionu" u Istanbulu igra veliko finale fudbalske Lige šampiona! Ostaje da vidimo koja dva tima će se boriti za titulu evropskog prvaka. 

NOLE, KOŠARKA, ATLETIKA, FUDBAL Evo šta nas sve očekuje u sportskoj 2023. godini

EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

 

Takođe, u junu nas očekuje i finale NBA lige kada ćemo dobiti šampiona najjače košarkaške lige na svetu, a titulu brani Golden Stejt Nemanje Bjelice! 

Jul - Sveta trava Vimbldona dočekuje najbolje tenisere sveta!

Počelo je leto, a sa njim i treći teniski grend slem u sezoni - Vimbldon. Turnir u Londonu igra se od 03. do 16. jula, a titulu brani Novak Đoković, koji je prošle godine u finalu savladao Nika Kirjosa sa 3:1 u setovima. To je Noletu bila sedma titula na Vilmblonu, a 2023. ima priliku da osvoji osmu i izjednači rekord Rodžera Federera. 

NOLE, KOŠARKA, ATLETIKA, FUDBAL Evo šta nas sve očekuje u sportskoj 2023. godini

AP Photo/Kristy Wigglesworth

 

Od 10. jula do 20. avgusta igraće se i Svetsko prvenstvo za žene u fudbalu. Domaćini će biti Australija i Novi Zeland, a titulu brane Sjedinjenje američke države. 

Od 14. do 30. jula se održava i Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima u Fukuoki (Japan). Tada ćemo na delu gledati naše plivače i vaterpoliste koji uvek izazivaju pažnju javnosti gde god da se pojave s obzirom na rezultate koji su beležili godinama unazad. 

Avgust - Mesec atletike, košarke i tenisa! 

Od 19. do 27. avgusta održava se Svetsko prvenstvo u atletici. Domaćin će biti nama susedna Mađarska i glavni grad - Budimpešta! 

NOLE, KOŠARKA, ATLETIKA, FUDBAL Evo šta nas sve očekuje u sportskoj 2023. godini

Vladimir Marković

 

Takođe, krajem avgusta, tačnije od 25. avgusta do 10. septembra održava se Svetsko prvenstvo u košarci. Po prvi put će se održati u tri različite države i to u Aziji - Indonezija, Japan i Filipini. 

Počinje i poslednji teniski grend slem u sezoni - US Open! Turnir u Njujorku se igra od 28. avgusta do 10. septembra. 

Septembar - Beograd domaćin Svetskog prvenstva! 

Od 03. do 10. septembra se u prestonici Srbije održava i Svetsko prvenstvo u veslanju. 

Novembar - Decembar 

Sam kraj godine rezervisan je za Svetsko prvenstvo za rukometašice koje će se održati u periodu od 30. novembra do 17. decembra. Tri skandinavske države će biti domaćini (Danska, Norveška, Švedska), a titulu brane Norvežanke. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading