KOJA MAJKA ĆE DA POŠALJE SINA? Otkriven teror nad srpskim sportistima na KiM
Radul Radovanović

- Ako se sećate, prošli put sam govorio o problemima koje imaju naši klubovi, da ne mogu da se takmiče, pa se sve utakmice igraju u centralnoj Srbiji. Sada je situacija još gora. Maltretirali su trenera odbojkaškog kluba, pretili su da će ga uhapsiti. Poslali su i dopis da će svi organizatori sportskih događaja biti uhapšeni - kazao je Kovač.

On sa ponosom ističe da se nijedan srpski klub nije učlanio u njihove saveze. 

- I da vas pitam, koja majka će da pošalje sina da se takmiči u nekom gradu odakle su proterani svi Srbi. Oni nas teraju na to, a mi to nikada nećemo prihvatiti. Zahvaljujući pomoći države Srbije, i dalje živi sport na KiM. Ali sada nam je preko potrebna druga vrsta pomoći, da svi savezi i ministarstva stanu iza jedne izjave, i da se to pošalje krovnim organizacijama, da vide kakva se represija vrši nad sportistima na KiM - rekao je predsednik SS KiM.

Goran Kovač upozorava i da određena sportska tela i savezi u centralnoj Srbiji dozvoljavaju sportistima lažne države da se kreću i takmiče u našoj zemlji. 

Tužan je dan kada moramo da slušamo vesti kako policija tzv države ispituje trenera za šta sprema decu i šta deca treniraju, izjavio je tada državni sekretar u Ministarstvu sporta Republike Srbije Marko Kešelj. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading