Olga Harlan
Foto: EPA/EPA

Olga Harlan, olimpijska timska šampionka iz 2008, pobedila je Ruskinju Anu Smirnovu, ali na kraju meča nije želela da se rukuje sa njom, iako pravila mačevanja to strogo nalažu. Čak je otišla toliko daleko, da je sablju uperila u pravcu Ruskinje koja je krenula da joj pruži ruku.

Iako prvobitno sudije nisu želele da sankcionišu Ukrajinku, posle protesta Ruskinje i čelnika Ruskog mačevalačkog saveza, arbitri su morali da primene pravilnik. Na kraju Olga Harlan je diskvalifikovana sa takmičenja.

Olga Harlan

EPA

 

 

- Želim da kažem da smo mi, ukrajinski sportisti, spremni da se sretnemo sa Rusima u sportskoj areni, ali nikada se nećemo rukovati sa njima - poručila je Olga Harlan i dodala:

- Nisam želela da se rukujem sa tom sportiskinjom. Postupila sam po volji svog srca. Kada sam saznala da žele da mi daju diskvalifikaciju, da sam dobila crni karton, to me je ubilo. Vrištala sam od bola.

Olga Harlan okušala se u politici. Na ukrajinskim lokalnim izborima 2010. godine, Harlanova je izabrana za člana Gradskog veća grada Nikolajeva ispred proruske Partije regiona tadašnjeg predsednika Viktora Janukoviča.

Posle političkog prevrata u Ukrajini tzv. Majdana, Olga Harlan napustila je prorusku Partiju regiona i u maju 2014. prešla u Partiju zelenih Ukrajine. Kandidovala se na lokalnim izborima u Kijevu, ali njena stranka nije uspela da pređe izborni cenzus od tri odsto.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Šeput

28.07.2023 16:49

Hoćete se rukovati čim maknu ovog cirkuzanta Zelenskog, i dođu normalni ljudi. Ljudi koji neće prodati narod, državu i veru za novac . Ovaj kepec je sve to uradio uzeo pare a narod gine li gine.

Nikola

28.07.2023 17:30

S obzirom na politiku njihovih prijatelja "do poslednjeg Ukrajinca" uskoro neće biti Ukrajinaca koji bi se rukovali sa Rusima

Nikola

28.07.2023 18:25

Sad se vidi ko su fašisti samo su se oni tako ponašali, molićeš ti Ruse da ti pruže ruku.