aleksandra crncevic
Foto: Alo/Alo

Sportisti su dokaz da su misli i kontrola emocija ključ za uspeh. To potvrđuje i Aleksandra, koja za Alo! otkriva šta je to šampionski mentalitet:


- Napravila sam mentorski program koji traje tri meseca i koji upravo omogućava priliku da sportisti u kontinuitetu rade na promeni i izgradnji svog šampionskog mindseta - započinje ona. - Šampionski mindset je pre svega pobednički orijentisan. Predstavlja orijentisanost ka ostvarivanju svojih ciljeva i pomeranju ličnih granica, ali i reagovanju na neuspeh i strahove, a sve polazi od naših misli - kaže ona.
aleksandra crncevic

Alo

 


- Misli predstavljaju glavni uzrok svih naših problema i poteškoća, ali i svih onih dobrih stvari - ističe Aleksandra. - Shodno tome šta mislimo i u šta verujemo, kreiramo i stvaramo emocije, a na osnovu tih emocija koje osetimo, koje su povezane sa našim mislima, stvaramo i sam način ponašanja koji proizvodi ili stvara naše dalje rezultate. Tako da misli i naši rezultati su usko povezani, što mi kao sportisti negde vrlo često možemo da vidimo i osetimo na svom sportskom terenu.


- Sve svoje lekcije sam učila na sportskom terenu tokom duge karijere koja je trajala 23 godine mog života - nastavlja ona. - A danas sve te lekcije koje sam ja lično naučila kroz svoje iskustvo, učim mlade sportiste putem mentorskog programa koji sam napravila upravo za njih i koji je namenjen svim mladim sportistima koji žele da postanu najbolja verzija sebe, i koji žele da iskoriste sve svoje potencijale kako bi postali šampioni svog života.


Aleksandra kaže da se razlika između pobednika i gubitnika oslikava upravo u načinu razmišljanja, kao i u svemu onome što ulažu u svoj san, a san iz razdvaja od mase i konkurencije:


- Svaki veliki šampion neuspehe posmatra kao lekcije, prilike za rast, razvoj za mnogobrojna učenja i gleda na njih pre svega na prilike koje će mu omogućiti da poraste i da bude još bolji. Taj šampionski mentalitet može da pomogne i u biznisu, može da nam pomogne u privatnom životu, u ljubavi, i svim sferama života - objašnjava ona.

aleksandra crncevic

Alo

 


Aleksandra tvrdi da je strah samo izmišljotina našeg uma, i da ne postoji sportista koji se uplašio protivnika i pobegao sa terena. Ona je upravo na terenu to sama i shvatila, a kroz NLP odnosno neurolingvističko programiranje je osvestila svoje moći koje poseduje.


- NLP je promenio moj život iz korena, jer sam uz pomoć NLP-a pronašla dodatnu snagu. Tek na samom završetku svoje sportske karijere shvatila sam da je to jedna utakmica koja nema završetak, i da se mi iznova na terenu, ali i u životu, borimo pre svega sami sa sobom i prevazilazimo svoje strahove. Samo upravo na takav način rastemo, razvijamo se i napradujemo tokom karijere, ali i života - zaključuje ona.


Aleksandra poziva sportiste da se prijave na njen mentorski program, koji počinje u nedelju, 15. septembra, a sve dodatne informacije o samom programu, kao i individualnim koučing sesijama, možete pronaći na njenom sajtu aleksandracrncevic.com.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading