I Hrvati se žale na pobedu Srbije!

M.Ž. | sport 2016-01-24 18:29:40 2016-01-24 18:29:40

Hrvatski mediji jednako su ogorčeni kao i pristalice crnogorske vaterpolo reprezentacije.

Printscreen

Odmah nakon finalnog meča, Crnogorci su na sva zvona počeli da se žale kako su ih sudije oštetile, a naročito su oštro reagovali reprezentativci, braća Janović (jedan od njih je bacio kapicu u pravcu grčkog sudije Stavridisa).

Javnost u Hrvatskoj takođe se ne miri sa velikim uspehom "delfina", pa su i tamošnji mediji počeli da bruje kako je pobeda Srbije nad Crnom Gorom neregularna.

Zagrebački "Jutarnji list" pod naslovom: SRAMOTA U BEOGRADU, preneo je izjave crnogorskih vaterpolista punih gorčine i takođe se pridružio kritikama na račun sudija kada su u pojedinim trenucima srpski vaterpolisti imali dva puta zaredom dva igrača više. Takođe, isti medij ističe kako srpska javnost kategorički slavi uspeh svojih vaterpolista, a ne osvrće se na greške arbitara pomoću kojih je, navodno, selekcija Srbije došla do trona.

Hrvatska reprezentacija je takmičenje na kontinentalnom šampionatu završila na sedmom mestu, tako da bi tamošnjoj javnosti bilo bolje da se pozabavi time šta to nije u redu u njihovoj reprezentaciji, šta je to što je prouzrokovalo poražavajući rezultat "barakuda" koji inače po kvalitetu spadaju u sam svetski vrh, nego da "zabadaju nos" u tuđe dvorište i da se bave nekim problemima koji se njih ne tiču, sve i da je bilo neregularnosti u finalnoj utakmici.

A činjenica da je u poslednje dve godine, vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila sve što se osvojiti moglo, kao i to da je na samom startu prvenstva u gupnoj fazi nanela težak poraz reprezenatciji Hrvatske 13:6, dovoljno govori o superiornosti "delfina" u ovom vodenom sportu.

Expand player
Pogledajte više