Reprezentativci razgovarali sa rudarima, a zatim popili i piće
promo
Reprezentativci razgovarali sa rudarima, a zatim popili i piće

promo

Reprezentativci razgovarali sa rudarima, a zatim popili i piće, Foto: promo

Baš to im se dogodilo u Boru, gradu koji je tokom poslednja tri dana bio domaćin najboljim evropskim vaterpolistima tokom održavanja pripremnog turnira za Olimpijske igre.

- Stvarno nisam očekivao da ispod površine zemlje postoji pravi život. Divan doživljaj i u ime cele reprezentacije zahvalio bih se svim ljudima koji su učestvovali u organizaciji ovog turnira u Boru - otkrio je za „Alo!” kapiten srpskih „delfina“ Živko Gocić.

Vaterpolisti Srbije ne kriju da su oduševljeni gostoprimstvom Borana, a na listu sjajnih uspomena dodat je i silazak u jamu. Prostor kafića od 65 kvadrata opremljen je tako da turistima dočara neponovljivu radnu atmosferu i uslove u kojima rade rudari na velikim dubinama.

Reprezentativci su oduševili zaposlene u rudniku

promo

Reprezentativci su oduševili zaposlene u rudniku, Foto: promo

- Pravo je zadovoljstvo što sam imao čast da posetim ovaj podzemni kafić, ali i da ukratko saznam deo istorije ovog velikog rudnika, upoznam ljude koji ovde rade i provode ovde veći deo dana. Ovo je bogato i lepo iskustvo - preneo je utiske mladi Dušan Mandić.

Baš kao i njegove kolege i Nemanja Ubović je bio oduševljen ovim nenadanim izletom.
- Prvi put sam u rudniku i ne znam da li bih ikada imao priliku da dođem na jedno ovakvo mesto da nismo došli na turnir. Iz ovog grada i rudnika odlazim prepun utisaka, jer sam stvarno oduševljen kako su nas ugostili, pre svega ljudi iz hotela „Jezero“. Sve vreme smo imali odlične uslove. Impresioniran sam - kaže Ubović.

Selfi za dugo pamćenje

promo

Selfi za dugo pamćenje, Foto: promo

Vaterpolisti su silaskom u kafić imali prilike da zavire duboko u utrobu zemlje i vide jamu u kojoj se već 100 godina iskopava ruda.

- Za dve godine, koliko dugo sam na čelu Vaterpolo saveza Srbije, uvek sam se trudio da donosim ispravne odulke i da se vaterpolo igra u svim gradovima gde za to postoje uslovi. U dogovoru sa generalnim direktorom RTB Blagojem Spaskovskim doneo sam odluku o tome da se ovaj turnir igra u Boru, i to za nekoliko minuta i sada sam siguran da je ona bila ispravna. Ekipe koje su ovde, svih osam reprezentacija, oduševljene su gostoprimstvom, smeštajem, ishranom i uslovima u tom sportskom objektu - otkrio je Milorad Krivokapić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije.

Vaterpolisti u novim  uniformama

promo

Vaterpolisti u novim uniformama, Foto: promo

 

Spaskovski: „Čast je samo naša“

Za generalnog direktora RTB „Bor“ Blagoja Spaskovskog dolazak veterpolista je, kako kaže, najveća radost. - Oni su zlatni momci Srbije, naši prvi i pravi ambasadori. Osvojiće zlato i na OI. U to sam siguran. Srećan sam što su posetili rudnik i videli uslove u kojima rudari dolaze do zlata i iz kamena stvaraju zelene dolare. Čast je i za državu i za grad što je vaterpolo-turnir sa osam najjačih svetskih reprezentacija održan upravo u Boru - istakao je Spaskovski.

Komentari (3)

leki

18.07.2016 08:06

Što volim kad pročitam ovakve vesti.

Poverilac

18.07.2016 18:40

Bilo bi mnogo poštenije da su platili (RTB Bor) deo svojih obaveza nekom preduzeću, pa da ono bude sponzor i organizator turnira. Lako je razbacivati se tuđim parama.

Dr Miggyy

18.07.2016 19:19

Vaterpolisti, srpski „delfini“ oduševljeni su jamskim „kafićem“ koji se nalazi na 420 metara ispod površine zemlje. Tamo im je domaćin objasnio da je svuda oko njih samo zlato. To je isto objasnio svojevremeno i predsedniku Borisu Tadiću, čak je dodirivao svojom rukom to zlato i komentarisao "al' ga ima". Sledeća akcija će biti izgradnja u jami vaterpolo teren. Ovaj poduhvat će biti jedinstven u svetu ovom. Neće biti kiše, vetra, snega. Igraće se do mile volje. Poznati smo inovatori, zar ne?!