Daarko Stanić
Profimedia
Daarko Stanić

Profimedia

Darko Stanić, Foto: Profimedia

Fizički sukob selektora i potpredsednika Saveza, optužbe selektora da su igrači pijančili po Zagrebu tokom EP, odgovor rukometaša da je Jovica Cvetković ispijao hektolitre alkohola i da ne zna u kojim klubovima nastupaju, pretnje igrača selektoru da "obrati pažnju na to šta priča"…

Tužna slika srpskog rukometa se po mišljenju bivšeg golmana srpskog nacionalnog tima Darka Stanića jednostavno može opisati jednom rečju "dno".

"Svima nama koji smo nekada igrali stalo je da postavimo rukomet na zdrave noge i vratimo mu stari sjaj. Jer ako nema rukometa, nema ni nas. Šta ćemo mi da kažemo, čime smo se bavili ako nastavi da ide putem kojim je krenuo", kaže aktuelni državni sekretar za sport i nastavlja:

"Krajnji je trenutak da se to reši i siguran sam da hoće. Ponekad treba da dotakneš dno da bi krenuo napred, a ne možemo reći da ovo nije dno. Sve što se dešavalo nije dobro i zaista bi bila katastrofa da postoji veće dno od ovoga".

Jovica Cvetković

Alo!/Marko Metlaš

Jovica Cvetković, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Nekadašnji "ministar odbrane", kako su ga nazvali zbog bravura na golu "orlova", kaže da nije upoznat s pretećim porukama Petra Nenadića selektoru Jovici Cvetkoviću, ali naglašava da dolazi bolje vreme za srpski rukomet.

"Ne znam zaista da li se to dogodilo ili ne, ali nemam razloga da sumnjam u verodostojnost te poruke koja se pojavila u medijima. Petra veoma dobro poznajem i znam koliko je ispravan, mada i emotivan, pa je moguće da je reagovao ishitreno. Ipak, suština je u tome da i ako je do toga došlo, o tome ne treba pričati javno, već to treba rešavati unutar rukometne organizacije, jer samo tako možemo da krenemo napred", ističe Stanić.


Kada je reč o optužbama selektora o pijančenju reprezentativaca, Darko Stanić naglašava da ne veruje da su igrači bežali iz hotela i išli u kafane.

"Uvek sam na strani igrača. Mnoge od njih dugo poznajem i znam da ne bi uradili ništa da naškode našoj reprezentaciji. Oni su pravi profesionalci", ističe Stanić.