VEĆ JE UŠAO U SRCA NAVIJAČA PARTIZANA Odbio Juventus zbog crno-belih! (FOTO)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Puno pre transfera Dušana Vlahovića u Juventus, koji je izazvao tektonski poremećaj na evropskom fudbalskom tržištu, "stara dama" iz Torina zavirila je u Partizanovo dvorište. Objekat desanta bio je Samed Baždar (18) koji je za čitaoce Alo! objasnio o čemu se radi.

Trač ili istina?

- Istina. Skauti Juventusa zapazili su me i Partizanu u maju prošle godine poslali zvaničnu ponudu od milion evra, bar sam tako načuo. Bio sam najbolji strelac sa sa oko 40 golova i igrač kadetske selekcije, a već sam bio potpisao za crno-beledo 2024. Na sreću klub je odbio. Kažem na sreću jer ni ja nisam bio za taj transfer.

VEĆ JE UŠAO U SRCA NAVIJAČA PARTIZANA Odbio Juventus zbog crno-belih! (FOTO)

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Misli smo da se mladi fudbaleri bore da što pre odu u inostranstvo?

- Nisam iz te priče. Moj cilj je da stasam u Partizanu, odužim mu se za ukazanu šansu pa tek onda kao zreo igrač odem preko granice.

Rodom si iz, rekli bi, crno-belog Novog Pazara. Župić, Ugljanin, Plojović, Ljajić i Đerlek?

- Ispada da je tako i drago mi je što nastavljam taj niz Sandžaklija. Trudim se da idem putem recimo Adema Ljajića koji je najviše postigao u fudbalu.

Na koga si talentovan?

- Prirodno, jer niko se u porodici nije bavio sportom. Ni sestra, ali je talentovan brat koji je rođen 2008. godine i često dolazi iz Pazara i igra za Partizan ili ide na turneje. Ako bog da uskoro će ga registrovati.

VEĆ JE UŠAO U SRCA NAVIJAČA PARTIZANA Odbio Juventus zbog crno-belih! (FOTO)

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Kako je sve počelo?

- Bio sam nestašan dečak, a onda se blizu kuće otvorila škola fudbala „Ajaks“ i u nju su me upisali, a prvi trener bio jer Ernes Latifović, inače moj komšija ispod Dojevića. Većina iz te škole ostale je u fudbalu i igra u Novom Pazaru i Jošanici. Usledio je kratko "ND" pa "Pazar juniors" i Partizan.

U Albaniji navijali za Srbiju

"Orlovi" su se plasirali na Mondijal 2022?

-Fenomenalan uspeh, sve čestitike igračima i selektoru Stojkoviću. Fascinantna je bila utakmica u Portugalu, a baš te noći sa U19 reprezentaciom bio sam u Albaniji na kvalifikacionom turniru za EP. Tamo smo na lokalnoj televiziji gledali utakmicu i navijali svim srcem. Kada je Mitrović postigao gol nastao je delirijum.

Koliko si imao godina kada si prešao u Beograd?

- Čim sam završio osmi razred osnovne škole, znači nepunih 15. Imao sam od starta podršku roditelja, a prvih godinu i po otac se  preselio u Beograd, a već dve i po godine sam živim blizu SC Teleoptik.

Kako Pazarci reaguju kada dođeš u rodni grad?

- Jedva čekam da odem vidim porodicu, drugove jer sa svima iz kraja i dalje sam u kontaktu.

Hvala crno-belim trenerima

Pod čijom si komandom stasavao u Partizanu?

- Dugujem ogromnu zahvalnost svim stručnjacima, a prvi trener po dolasku u Beograd bio mi je Zvonko Popović. Kasnije Zoran Tešović, Aleksandar Ješić i sada u omladincima Nenad Brnović.

Porede te sa Levandovskim, imaš li idola?

- Brazilac Ronaldo, igram špica ili polušpica i priridno je da me interesuje taj tip igrača.

Milovanović, koji je stariji godinu dana, već ima zavidnu minutažu?

- Postigao je važne golove, ali ništa nije produkt sreće već napornog rada i sada mu se dobrim vraća. Nadam se da će tako nastaviti.

Koliko si zadovoljan razvonim putem?

- Mislim da je dobar, pravi. Sve ide svojim tokom i da ću tek dobiti minutažu u prvom timu i pravilno se razvijati, a onda verujem da ni ponude neće izostati.

Kako podnosiš pripreme?

- Treninzi su zahtevni, nikom nije lako, izdržavamo nekako. U Turskoj su bile veoma važne zbog iskušenja koja nas očekuju, a sve će biti lakše kada počnu utakmice.

Zdjelar kaže isti Sergej

Neki saigrači u Partizanu zovu te Sergej?

- Ha ha... U jednom od intervjua saigrač Saša Zdjelar me pohvalio i rekao da konstitucijom podsećam na Sergeja Milinković Savića pa se periodično neko toga seti i tako me oslovi.

U kojoj zemlji bi voleo da živiš?

- Možda Italiji, iako sam kao dete navijao za Barselonu zbog Mesija, a perfektno govorim engleski i služim se nemačkim jezikom.

Dupla kuruna primarna želja

Očekivanja u nastavku sezone?

- Ako bog da osvojićemo duplu krunu dok ćemo se u Evropi truditi da što dalje odemo. Imali smo uspona i padova, a najteže mi je pao poraz od Santa Klare, ali smo sve nadoknadili u revanšu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading