Dante Egzum sa loptom
Foto: Promo/ABA liga/Dragana Stjepanović

Vreme je i da košarkaši Partizana spuste zavesu na regularni deo sezone u Evroligi.

Crno-beli verovatno nisu mogli da požele boljeg rivala u poslednjem kolu, pošto im na noge dolazi posrnuli Panatinaikos.

Partizan je već obezbedio plasman u Top 8 Evrolige, pa mogu rasterećeno da uđu u ovaj meč, a pobeda, koja ne bi smela da se dovede u pitanje značila bi i šesto mesto na tabeli.

Nema dileme da će "Arena" biti puna do poslednjeg mesta i očekuje se još jedan spektakl protiv nekada jednog od najboljih timova Evrope.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Fenerbahče i učinili veliku uslugu ekipi Partizana, koja je bila na dva koraka od petog mesta na kraju Evrolige i duela sa Monakom, što je najbolja moguća opcija za Top 8 za timove od petog do osmog mesta. Ipak, Makabi nije odigrao za crno-bele, kao što su to uradili crveno-beli.

PARTIZANOV POSLEDNJI PLES U REGULARNOM DELU Zahuktali crno-beli dočekuju posrnulog giganta

Tanjug/Sava Radovanović

 

 

Priželjkivali su navijači, a verujemo i igrači i stručni štab Partizana, da Crvena zvezda pobedi Fenerbahče i tako zakuva borbu za peto mesto, koje vodi na Monako. Crveno-beli su srušili ekipu Dimitrisa Itudisa i Partizan je bio veoma blizu petog mesta i duela sa timom Saše Obradovića.

Ipak, Makabi je u Tel Avivu pobedio Real Madrid i završio takmičenje na petom mestu. Sada, Partizan mora da pobedi Panatinaikos da bi overio šesto mesto ili će završiti na sedmoj poziciji, ako izgube od grčke ekipe.

Pratiće se i meč između Barselone i Valensije. Ako Barselona i Partizan pobede, crno-beli će ići na Real Madrid. Ako Valensija šokira Barselonu u gostima i Partizan pobedi, crno-beli će ići na Barselonu. U poslednjem slučaju, da obe ekipe izgube, Partizan ide na Real Madrid, dok ako samo Barselona pobedi, a Partizan izgubi, crno-beli će svejedno na Barselonu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading