ABRAMOVIČ PAZARIO NAJSKUPLJU JAHTU NA SVETU! Otporna je na metke i rakete, dugačka je 140 metara, a pogledajte šta se sve u njoj nalazi (VIDEO)
EPA/ANDY RAIN

Bilo je tu dosta zahteva koji su ga ukupno koštali 610 miliona dolara. Zavšrna testiranja jahte su u toku, a milijarder će vrlo brzo biti u mogućnosti da je isproba.

Jahtu "Solaris" napravila je nemačka firma "Lojd Verift" koju je Abramovič angažovao za ovaj posao.

- Ovo je najnovija Romanova igračka vredna 610 miliona dolara. Mega jahta je najskuplja jahta koja je napravljena po nečijem zahtevu. Ima neverovatnu naprednu tehnologiju, dugačka je 140 metara i ima 48 kabina koje mogu da prime posadu od 60 ljudi i 36 gosti - navodi sajt "Luksuo" koji je specijalizovan za jahte.

Otkrili su i koje je to detalje Roman tražio da se ugrade.

- Ujedno je ovo i najbezbednije plovilo na svetu, napravljeno je za Romanov uzak krug prijatelja. 'Solaris' ima vrhunski sistem za bezbednost, zatim radarski sistem detekcije raketa, prozore koji su otporni na metke i posebnu pancirnu zaštitu. Ugrađena je teretana, sauna, đakuzi, bazen, kao i mali noćni klub. Tu je i prava flota džet-skija, kao i helipad na koji može da sleti helikoter - stoji u tekstu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading