NOVAKOV ČAS TENISA! Đoković očitao lekciju starom znancu i plasirao se u treće kolo Vimbldona!
EPA-EFE/NEIL HALL

Đoković je u drugoj rundi bio bolji od Južnoafrikanca Kevina Andersona - 6:3, 6:3, 6:3, posle jednog sata i 44 minuta igre.

Bio je ovo još jedan odličan meč svetskog broja 1 u kojem je došao do sigurne pobede.

Bilo je malo bojazni pred ovaj meč, jer Anderson ima igru za travu, ali je Novak bio fokusiran od prvog do poslednjeg poena i rivalu nije dao ni promil šanse.

Sve je funkcionisalo kako treba u Đokovićevoj igri, a naročito servis, pa tako Andersonu nije dozvolio nijednu brejk loptu.

Držao se Južnoafrikanac do 3:3 u prvom setu, a onda je Novak ubacio u jednu brzinu više i vezao tri gema u kojima je izgubio samo jedan poen.

 

 

Sličan scenario viđen je i u naredna dva seta. 

Ponovo smo imali egal sve do 3:3, da bi onda Đoković napravio dva brejka i poveo sa 2:0 u setovima.

Gotovo po istovetnom šablonu igrao se i treći set. Novak je bio ubedljiv na svoj servis i strpljivo čekao priliku za brejk. 

Napravio ga je u osmom gemu kada je pogodio sjajan forhend pasing šot, udarac koji mu je doneo toliko radosti naročito na Vimbldonu, zatim u narednom gemu iskoristio drugu meč loptu i plasirao se u treće kolo. 

Novakov rival u trećem kolu biće pobednik meča Andreas Sepi - Denis Kudla.

ĐOKOVIĆ - ANDERSON 2:0 (6:3, 6:3, 6:3)

TREĆI SET:

6:3 - Kraaaj! Sjajna igra Novaka, koristi drugu meč loptu i ide u treće kolo Vimbldona.

5:3 - Breeejk! Užasan gem za Andersona. Napravio je dve greške iz forhenda, jednu duplu servis grešku i Đoković je to znao da iskoristi. Dve brejk lopte je Kevin spasao servisima, ali je onda Novak odigrao sjajan forhend pasing šot i sada je na gem od pobede.

4:3 - Baš kao i prethodna dva gema i ovaj Novak dobija sa nulom. Anderson bez rešenja za Đokovićev servis.

3:3 - Ne popušta Anderson. Osvaja novi siguran gem za egal u trećem setu. Još nismo videli nijednu brejk loptu u ovom delu igre.

3:2 - Novi gem bez izgubljenog poena za srpskog tenisera. Anderson je ušao u seriju grešaka, Đoković dobro servirao i sada vodi sa 3:2.

2:2 - Bez brejka u trećem setu. Zapretio je Novak sitgao do 30:30, međutim, tada Anderson pronalazi dva dobra servisa i poravnava rezultat u ovom setu.

2:1 - Gem sa nulom za Novaka. 

1:1 - Dobro je Đokoivć započeo ovaj gem i osvojio prvi poen zahvaljujući dobrom forhnedu, ali je onda izgubio četiri poena u nizu.

1:0 - Siguran servis gem za Novaka u kojem je izgubio samo jedan poen. Servis i dalje odlično funkcioniše.

 

 

DRUGI SET:

6:3 - Brejk za drugi set! Đoković ponovo vezuje tri gema i dolazi do velike prednosti. Još set ga deli od treće runde.

5:3 - Brejk je potvrđen! Bez izgubljenog poena Srbin dolazi na korak do osvajanja drugog seta. Čini se da Nole samo doda gas kada mu je potrebno.

4:3 - Ponovo mirno, a onda brejk! Srbin kao da bira idealne trenutke de oduzme servis Andersonu. Imao je tri prilike, a iskoristio drugu i to sjajnim lob udarcem.

3:3 - U ovom gemu smo videli najduži poen ne meču, a on je pripao našem asu koji još uvek ne dozvoljava Andersonu da se uopšte i ponada da može do brejka.

2:3 - Jedan od najdužih gemova ne meču, ali sada bez brejk prilike. Kevina sasvim solidno služi servis.

2:2 - Ne dozvoljava Novak brejk šansu svom rivalu. Odličan servis na 40:30 i ponovo smo na početku.

1:2 - Ponovo je proklizao Srbin, baš ga neće na vimbldonskoj travi. Na svu sreću bez posledica. Uspeo je Anderson da se trgne i ponovo povede, iako je Novak ozbiljno pretio u ovom gemu.

1:1 - Upisuje i Nole prvi gem u drugom setu, uz dosta menje problema nego njegov rival. Odlično se kreće Srbin.

0:1 - Novak je imao brejk šansu na startu drugog seta, ali se vratio Anderson. Dobrim servisima uspeva da se izvuče i prekine seriju Srbina od tri vezana gema.

PRVI SET:

NOVAKOV ČAS TENISA! Đoković očitao lekciju starom znancu i plasirao se u treće kolo Vimbldona!

Tanjug/Ap

 

6:3 - Bez problema Nole potvrđuje brejk i vodi u ukupnom rezultatu.

5:3 - Evo ga brejk! Novak u najbitnijem gemu oduzima servis rivalu i sada će servirati za vođstvo u setovima!

4:3 - Novak bez problema dolazi do gemova na svoj servis, ali za sada nema rešenje za servis Andersona. Možda je pravo vreme da se to promeni.

3:3 - Još dva asa Andersona i novi servis gem. Neće Novak tek tako uspeti da slomi Južnoafrikanca.

3:2 - Najzanimljiviji gem na meču do sada. Uspeo je Anderson da dođe i do izjednačenja na 40:40, ali ne i do brejk prilike. Novak sa dva asa ponovo vodi.

2:2 - Odličan otpor Andersona, ne posustaje Noletov rival. Dobrim servisima uspeva da dođe no novog izjednačenja. Još uvek nema brejk šansi.

2:1 - Novak je bio u minusu 15:30, ali onda tri vezana poena i ponovo Srbin vodi.

NOVAKOV ČAS TENISA! Đoković očitao lekciju starom znancu i plasirao se u treće kolo Vimbldona!

EPA

 

1:1 - Uzvraća Anderson istom merom i dolazi do svog prvog servis gema. Za sada bez uzbuđenja.

1:0 - Krenulo je blago, a završilo se energično. Đoković osvaja prvi gem na meču uz tri asa. Sjajno služi servis Noleta na dosadašnjem turniru.

14.39 - Meč je upravo počeo! 

14.30 - Igrači upravo izlaze na teren, nakon kratkog zagrevanja očekuje nas početak meča.

14.15 - Nole i Anderson do sada su se sastajali 11 puta. U 9 navrata slavio je Srbin, dok je momak iz Južne Afrike dva puta bio bolji. Najpoznatiji je njihov duel u finalu Vimbldona 2018. godine kada je Đoković pobedio sa 3:0, a poslednji put sastali su se na ATP kupu 2020. godine kada je Srbin slavio sa 2:0.

 

 

14.11 - Nakon Džeka Drejpera vreme je za Kevina Andersona. Najava ovog duela nije protekla bez varnica, a šta je Noletu poručio njegov rival pred meč pročitajte OVDE.

14.05 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču drugog kola Vimbldona između Novaka Đokovića i Kevina Andersona. Uz alo.rs pratite uživo dešanja sa britanske trave.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading