PROCURELE TAJNE INFORMACIJE Evo kakva je prava istina ko može da igra na Australijan openu
EPA-EFE/DAVE HUNT

Nema kraja polemikama oko Australijan opena.

Vlasti australijske države Viktorija ne žele da dozvole nevakcinisanima da se takmiče.

Ipak, Amerikanac Ben Rotenberg, jedan od onih koji "ne mirišu" Novaka Đokovića, rešio je da plasira oprečne informacije.

Američki novinar došao je do saopštenja Teniskog saveza Australije poslatog teniserkama u kojem piše da neće morati da budu vakcinisane kako bi došle u Melburn, ali će morati da budu u karantinu.

Informacija je podeljena sa teniserkama, ali nije zvanično puštena u medije.

Rotenberg je uspeo da dođe do nje i pusti je u medisjki etar.

Viktorija Azarenka je videla objavu, Beloruskinju je naljutilo što Rotenberg objavljuje informacije koje su bile upućene isključivo igračicama.

- Ovo je klikbejt! Činjenica da je ovo deljeno poverljivo i u roku od dva sata, Ben, ovo objavljujete. Očigledno niste pročitali imejl. Osim ako nisam propustila da ste sada igrač VTA? - napisala je Azarenka Amerikancu.

Usledila je javna prepiska.

- Vika, ovo je moj posao. Ako imate problem sa tim što je procurelo do mene i najmanje još jednog reportera, okrivite te zbog kojih je procurelo - odgovorio je novinar.

Azarenka je nastavila:

- Mislim da ćemo to svakako učiniti. Uvek poštujem novinare i ono što vi radite. Bez sumnje. Međutim, to ovde nije slučaj. Vaša je dužnost da prijavite stvari ako se ne prijavljuju, ali da propuštate informacije pre nego što je zvanično objavljeno je klikbejt.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading